Aby koláč získal ořechovou chuť, je potřeba máslo zahřívat, dokud nezíská zlatavou barvu. Pak nechte máslo zchladnout a vyšlehejte je s cukrem jako obvykle. Příprava sice zabere trochu více času, ale věřte, že to stojí za to. Tenhle malý trik dodá jinak jednoduchému koláči zcela nový chuťový rozměr.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 2976 kcal
- Bílkoviny 45 g
- Sacharidy 300 g
- Tuky 170 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/2

Recept je z vydání:
Apetit 2021/2
Prožijte s novým Apetitem, který vychází už 13. 1., ten nejlahodnější únor! S radostí se s námi prostřednictvím jeho stránek můžete vrhnout do masopustního reje i hodování, stylově oslavit čínský Nový rok i toho nejsladšího Valentýna. Nechybí ani recepty nabité vitaminy, které v zimě potřebujeme snad ještě více než jindy. Můžete také nahlédnout do dvou překrásných novinek – Velké knedlíkové kuchařky z dílny Jany Florentýny Zatloukalové a Petra Kosinera a nové cukrářské knihy Vše sladké Ivety Fabešové. Apetit, napsáno s chutí