Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,3 (29x)
20. 8. 2014
Obrácený banánový koláč
Apetit
Obrácený banánový koláč
Apetit


Snadné
> 60 min
4,3 (29x)

Mezi klasickými francouzskými sladkostmi má čestné místo obrácený koláč tarte Tatin. Zkuste stejně jako my nahradit původní jablka banány – je to vynikající!

Převracení koláče se vám možná bude zdát jako zbytečná práce, ale patří to k věci a dezert pak zajímavě vypadá. Množství banánů záleží na velikosti: použijte jich tolik, aby bylo dno ,neprodyšně‘ vystláno. Když použijete hotové lístkové těsto, výrazně zkrátíte dobu přípravy a koláč se stane přímo dětsky snadným.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 577.25 kcal
  • Bílkoviny 5 g
  • Sacharidy 78.75 g
  • Tuky 27.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(29 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
katka kharroubi
18.02.2009 21:38
Cukr jsem nenechávala karamelizovat na plotýnce ale jsem ho jen s rozpuštěným máslem posypala na dno formy z varného skla - krásne se rozpustil v troubě. Banánů jsem neměla dostatek tak jsem mezery vyplnila hruškama. Báječné...
  profile image
Terula
05.09.2007 10:16
A co mám dělat, když mi karamel zhořkl takovým způsobem, že celý koláč skončil v popelnici? Pravda, míchala jsem, jinak bych měla po hrnci.
  profile image
Alena
04.09.2007 22:42
Recept se nachází v č.5/06, str.47
  profile image
tomáš
17.12.2006 15:45
Při přípravě karamelu sice cukr zhnědl, ale nerozpustil se, takže vznikly suché tvrdé hrudky. Neměla by se do toho přidat voda?
  profile image
adka
24.12.2006 13:12
nie, cukor sa ma rozpustit nejlepsie na teflonovej panvici, ale nesmie sa vobec miesat!
  profile image
vanda
28.12.2006 16:07
nejlepsi je vymazal formu maslem a posypat krystalovym cukrem.na to dat ovoce,priklopit testem,a je to.
  profile image
Pavla
23.01.2007 15:53
Hrudky se udelaji, kdyz se s tim micha, ale pokud vydrzite, zar ohne je zase rozpusti. Doporucuju nedelat kaamel ale vymazat formu maslem, dat tam cukr, na to jablka a dat na 15 min do trouby, pak prikryt testem a dopect, nechat 10 min ve vypnute troube a vyklopit. Je to mnamka. Ale pozor, forma musi byt kvalitni neprilnava a ovoce nesmi byt na male kousky!

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/5

Květen 2006

Související články

Banánový koláč

Banány nevyhazujte, i když už jsou hnědé. V kuchyni ještě udělají velkou parádu

Přezrálé banány často končí v koši, protože nikoho svou měkkostí a nevzhledností nelákají. Právě mazlavá a poddajná konzistence spolu se sladkostí z nich činí ideální surovinu pro další využití v kuchyni. Hodí se do lívancového či litého těsta, upečete z nich bábovku, chlebíček i sušenky. Hnědé banány proto určitě nevyhazujte.