Mezi klasickými francouzskými sladkostmi má čestné místo obrácený koláč tarte Tatin. Zkuste stejně jako my nahradit původní jablka banány – je to vynikající!
Převracení koláče se vám možná bude zdát jako zbytečná práce, ale patří to k věci a dezert pak zajímavě vypadá. Množství banánů záleží na velikosti: použijte jich tolik, aby bylo dno ,neprodyšně‘ vystláno. Když použijete hotové lístkové těsto, výrazně zkrátíte dobu přípravy a koláč se stane přímo dětsky snadným.
Suroviny
K podávání
Na 1 porci
- Energie 577.25 kcal
- Bílkoviny 5 g
- Sacharidy 78.75 g
- Tuky 27.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/5
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2006/5
Květen 2006