Pro ouzo se nadchneme v restauraci u moře, ale po návratu už tak neláká. Dá se však skvěle využít do vaření: tentokrát jsme ho využili k přípravě masových kuliček, ale hodí se i do marinád na kuřecí maso či ke krevetám, na Apetitonline.cz najdete např. recept na krevety Saganaki, kde lze část bílého vína nahradit ouzem.
Suroviny
Na kuskus a salát
Na recept
- Energie 6939 kcal
- Bílkoviny 356 g
- Sacharidy 572 g
- Tuky 339 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/9
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/9
Zářijové číslo Apetitu vás příjemně naladí na nadcházející babí léto. Jedlé suvenýry z prázdninových cest společně proměníme v lahodné večeře. Nahlédneme do nové kuchařky Tradice – lidové zvyky a recepty a tím nejchutnějším způsobem oslavíme dožínky. V nové škole vaření vás Marek Raditsch bude každý měsíc učit mistrovsky zpracovat obyčejné suroviny. Začínáme houbami a dýní! Podzimní ovoce vás zláká k pečení těch nejsladších dezertů, zatímco nové květákové recepty a pestrá jídla plná zeleniny vás budou svádět k experimentům v kuchyni. Nechybí ani nové nápady na neotřelé sendviče, které budou chutnat dětem o přestávce i vám v práci. Pod pokličku nahlédneme také školním jídelnám a zjistíme, jak se změnily a jakou roli hrají v životě dětí. Zářijový Apetit je v prodeji od 18. 8. 2022. Apetit, napsáno s chutí.