2022/9
2022/9
Zářijové číslo Apetitu vás příjemně naladí na nadcházející babí léto. Jedlé suvenýry z prázdninových cest společně proměníme v lahodné večeře. Nahlédneme do nové kuchařky Tradice – lidové zvyky a recepty a tím nejchutnějším způsobem oslavíme dožínky. V nové škole vaření vás Marek Raditsch bude každý měsíc učit mistrovsky zpracovat obyčejné suroviny. Začínáme houbami a dýní!
Podzimní ovoce vás zláká k pečení těch nejsladších dezertů, zatímco nové květákové recepty a pestrá jídla plná zeleniny vás budou svádět k experimentům v kuchyni. Nechybí ani nové nápady na neotřelé sendviče, které budou chutnat dětem o přestávce i vám v práci. Pod pokličku nahlédneme také školním jídelnám a zjistíme, jak se změnily a jakou roli hrají v životě dětí.
Zářijový Apetit je v prodeji od 18. 8. 2022.
Dýňové gnocchi s lesními houbami, čerstvým kozím sýrem a rukolou
Jehněčí kotletky s bramborovo-květákovou kaší a zeleninou
Kuřecí parmigiana s rukolou a rajčatovým salátem
Těstoviny s tuňákem, hráškem a špenátem
Salát s krevetami, avokádem a cuketou
Kuřecí chow mein
Waldorfský salát s kuřecím masem
Semínkový chléb s barevnou frittatou
Bagel s kuřecím salátem
Louhovaná bulka se šunkou a rychle naloženými ředkvičkami
Ciabatta po italsku
Mango fizz
Ovocná voda
Bylinkový čaj
Hruškový nápoj s moštem z hroznů a celerem
Smoothie z červené řepy
Jablečné čatní
Rakytníkový džem
Rakytníková dřeň
Rybí karbanátek s bramborovou kaší a čočkovým salátem
Smažená rýže
Mrkvová polévka
Trhaná kachna s noky
Povidlové sladké smaženky
Hruškový koláč s datlemi a sezamem
Těstoviny s omáčkou z květáku
Květákové ‚řízky‘ s mozzarellou
Kořeněné kuře s rýží a květákem
Pečený celý květák se sýrovo-pivní omáčkou
Květákový krém po španělsku
Švestkový závin
Jablečný makovec
Šťouchané brambory s fazolemi a pórkem
Kotlety v pomerančové marinádě s tapenádou
Sardinky na chlebu s citronovou majonézou
Polévka se sýrem brie a fazolkami
Masové kuličky s ouzem
Tažín s čočkou a datlemi
Zapékané bramborové palačinky s povidly a mákem
Opékané škubánky naslano s kysaným zelím
(Pod)krkonošské kyselo