Receptem na makronky, vás krok za krokem provede cukrářka Zuzana Dvořáková. Během přípravy vás může zaskočit mnoho chyb, které vás bohužel dovedou k nezdárnému výsledku, ovšem i na to jsme mysleli a na konci postupu přidali několik tipů, aby se makronky vždy povedly. Recept vyzkoušejte a sami se přesvědčte.
20-25 ks v jedné barvě
Suroviny
20-25 ks v jedné barvě
Na krém
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 200.35 kcal
- Bílkoviny 1.7 g
- Sacharidy 15.95 g
- Tuky 13.6 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,8/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2014/5
Je nám 10 letParty ve velkém styluMakronkový dortPiškotové těstoJogurtové pohlazení
Komentáře
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jakým způsobem mají být bílky odleželé? Zvážím si množství, dám do misky, zadělám potravinářskou folií, dám přes noc do lednice a další den hned studené z lednice vyšlehat? Nejsem si jistá, zda mají být bílky zadělané potravinářskou folií a teplotou bílků. Děkuji předem za odpověď!
Dobrý den, paní Veselá,
naopak – oddělte bílky od žloutků a bílky uložte na den do lednice. Přikryli bychom je spíše třeba papírovou utěrkou, na fólii bude kondenzovat voda. Pár hodin předtím, než začnete makronky připravovat, bílky z lednice vyndejte a nechte dojít do pokojové teploty. Poté si odvažte 90 g a dál postupujte podle receptu.
Jde o to, že makronky by se neměly připravovat z naprosto čerstvých vajec, ale spíše ze starších. Proto je dobré nechat bílky odležet, aby trochu „povolily“ a přišly o část vody. Myslím, že někdo tomu říká staření.
Kolegyně dokonce přebytečné bílky, které jí zbývají při pečení nebo výrobě zmrzliny, mrazí, a z těch pak po rozmražení s úspěchem peče makronky. Ale to je spíš tip, kdybyste nevěděla, co s přebytečnými bílky.
Držíme palce, ať se makronky povedou,
redakce Apetitu
Dobrý večer, chtěla bych se Vás zeptat, zda péct makronky na spodní a horní pečení, nebo na horkovzduch? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, makronky pečte určitě na spodní a horní pečení. Hezký den za redakci Apetitu přeje, Eva.