Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
3,8 (374x)
31. 7. 2015
Makronky se sektem
Apetit
Makronky se sektem
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
3,8 (374x)

Receptem na makronky, vás krok za krokem provede cukrářka Zuzana Dvořáková. Během přípravy vás může zaskočit mnoho chyb, které vás bohužel dovedou k nezdárnému výsledku, ovšem i na to jsme mysleli a na konci postupu přidali několik tipů, aby se makronky vždy povedly. Recept vyzkoušejte a sami se přesvědčte.


Nezhasínat obrazovku
20-25 ks v jedné barvě
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

20-25 ks v jedné barvě

Na krém

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 200.35 kcal
  • Bílkoviny 1.7 g
  • Sacharidy 15.95 g
  • Tuky 13.6 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(374 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Barbora Veselá profile image
Barbora Veselá
26.01.2021 12:56

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jakým způsobem mají být bílky odleželé? Zvážím si množství, dám do misky, zadělám potravinářskou folií, dám přes noc do lednice a další den hned studené z lednice vyšlehat? Nejsem si jistá, zda mají být bílky zadělané potravinářskou folií a teplotou bílků. Děkuji předem za odpověď!

Martina Kojzarová
27.01.2021 10:55

Dobrý den, paní Veselá,
naopak – oddělte bílky od žloutků a bílky uložte na den do lednice. Přikryli bychom je spíše třeba papírovou utěrkou, na fólii bude kondenzovat voda. Pár hodin předtím, než začnete makronky připravovat, bílky z lednice vyndejte a nechte dojít do pokojové teploty. Poté si odvažte 90 g a dál postupujte podle receptu.
Jde o to, že makronky by se neměly připravovat z naprosto čerstvých vajec, ale spíše ze starších. Proto je dobré nechat bílky odležet, aby trochu „povolily“ a přišly o část vody. Myslím, že někdo tomu říká staření.
Kolegyně dokonce přebytečné bílky, které jí zbývají při pečení nebo výrobě zmrzliny, mrazí, a z těch pak po rozmražení s úspěchem peče makronky. Ale to je spíš tip, kdybyste nevěděla, co s přebytečnými bílky.

Držíme palce, ať se makronky povedou,
redakce Apetitu

Sandra Vorlickova
03.05.2017 21:35

Dobrý večer, chtěla bych se Vás zeptat, zda péct makronky na spodní a horní pečení, nebo na horkovzduch? Děkuji za odpověď.

Eva Dvořáková
04.05.2017 15:09

Dobrý den, makronky pečte určitě na spodní a horní pečení. Hezký den za redakci Apetitu přeje, Eva.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2014/5

Je nám 10 letParty ve velkém styluMakronkový dortPiškotové těstoJogurtové pohlazení