Velikonoční věnec s vejci se běžněji peče ve sladké verzi, ovšem věřte, že i tato slaná má něco do sebe. Kynutý chléb s vejci krásně vypadá a navíc báječně chutná. I kdybyste si ho upekli pouze jako dekoraci na sváteční stůl, rozhodně stojí za to recept vyzkoušet.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 319.5 kcal
- Bílkoviny 19.88 g
- Sacharidy 29.38 g
- Tuky 11.88 g
Postup přípravy
-
Zdroj: Image Professionals
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/4

Recept je z vydání:
Apetit 2023/4
Oslavte s dubnovým Apetitem, který vychází už 16. března, definitivní příchod jara. Duben se ponese v duchu Velikonoc, a proto nechybí trio osvědčených receptů na mazanec i čtyři nápady, jak zbylému mazanci vdechnout nový život. Přidali jsme i mrkvový dort vonící kořením, tradiční nádivku, dvě nové a neokoukané varianty beránka, ale i velikonoční sladkosti pro ty, kteří si na tradice příliš nepotrpí nebo jen hledají změnu, bufetové menu, které nasytí hladové koledníky, či lahodné jarní pečínky, jež budou ozdobou svátečního stolu. Mysleli jsme i na ty z vás, kteří se musí vyhnout lepku a přidali tři recepty na bezlepkové pečivo. Šéfredaktorka Jana pro vás sepsala vše, co možná nevíte o vejcích, a redaktorka Katka se rozhodla vypátrat recept na nejdokonalejší míchaná vejce. Darinka vás pro změnu zavede do zákulisí nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Až si budete chtít od oslav vydechnout, určitě oceníte recepty na večeře pro všední dny, smoothies pro hektická rána, rubriku Skromné jídlo i ochutnávku z vegetariánské kuchařky Quick + Slow od Green Kitchen. Apetit, napsáno s chutí.