2020/9
2020/9
Zářijový Apetit, který vychází 12. 8., vám ulehčí návrat do lavic i pravidelného režimu! Poradíme, jak udělat tu nejlepší svačinu na světě, jak se vyhnout přemíře cukru, lepku a smetany a nahradit je v dezertech jejich lehčími a zdravějšími variantami i jak si poradit s rodinnou večeří, která udělá radost nejen vašim dětem, ale i vám samotným. Prozradíme, po jakých plodech se v září dívat v přírodě i na trzích a jakými lahodnými způsoby s přinesenými úlovky naložit. Představíme i novou rubriku Legendy o jídle, v níž vás budeme každý měsíc seznamovat nejen se slavnými recepty, ale i příběhy, které se k nim vážou. A pokud jste si letos nedopřáli dovolenou, společně se vydáme i na nezapomenutelnou gurmánskou cestu Francií.
Apetit, napsáno s chutí.
Ravanija
Špenátový salát s blumami
Kachna na jablkách a hroznech
Bůček s omáčkou ze švestek & špaldový salát
Květákové ,kari‘ s mákem
Focaccia s ostružinami a fenyklem
Zapečený sendvič s tuňákem a avokádem
Čajové pečivo
Supersnadný slaný koláč
Zapečená kaše s borůvkami a broskvemi
Malinovo-jahodový koktejl
Banánovo-čokoládové mléko
Celozrnný koláč s mákem a jablky
Jogurtová panna cotta s broskvemi
Krtkův dort s banánem a malinami
Sněhová roláda s ostružinami
Bezlepkové hrnkové hruškové řezy s ořechovou drobenkou
Kuře Marengo
Bramborové vdolečky s mákem
Jemné krůtí kari
Kotlety v parmazánové omáčce
Mrkvová slaná palačinka
Rajská polévka s mrkví a písmenky
Rýžový pudink (Teurgoule)
Kuře a zeleninový kuskus
Těstoviny ze Sète (Macaronade sétoise)
Zapečený sýrový chléb (Croûte savoyarde)
Granita s jablky a calvadosem
Rajčatový tarte Tatin
Trnkové želé s ginem
Ostružinový likér

