2020/9

2020/9
Zářijový Apetit, který vychází 12. 8., vám ulehčí návrat do lavic i pravidelného režimu! Poradíme, jak udělat tu nejlepší svačinu na světě, jak se vyhnout přemíře cukru, lepku a smetany a nahradit je v dezertech jejich lehčími a zdravějšími variantami i jak si poradit s rodinnou večeří, která udělá radost nejen vašim dětem, ale i vám samotným. Prozradíme, po jakých plodech se v září dívat v přírodě i na trzích a jakými lahodnými způsoby s přinesenými úlovky naložit. Představíme i novou rubriku Legendy o jídle, v níž vás budeme každý měsíc seznamovat nejen se slavnými recepty, ale i příběhy, které se k nim vážou. A pokud jste si letos nedopřáli dovolenou, společně se vydáme i na nezapomenutelnou gurmánskou cestu Francií.
Apetit, napsáno s chutí.

Ravanija

Špenátový salát s blumami

Kachna na jablkách a hroznech

Bůček s omáčkou ze švestek & špaldový salát

Květákové ,kari‘ s mákem

Focaccia s ostružinami a fenyklem

Zapečený sendvič s tuňákem a avokádem

Čajové pečivo

Supersnadný slaný koláč

Zapečená kaše s borůvkami a broskvemi

Malinovo-jahodový koktejl

Banánovo-čokoládové mléko

Celozrnný koláč s mákem a jablky

Jogurtová panna cotta s broskvemi

Krtkův dort s banánem a malinami

Sněhová roláda s ostružinami

Bezlepkové hrnkové hruškové řezy s ořechovou drobenkou

Kuře Marengo

Bramborové vdolečky s mákem

Jemné krůtí kari

Kotlety v parmazánové omáčce

Mrkvová slaná palačinka

Rajská polévka s mrkví a písmenky

Rýžový pudink (Teurgoule)

Kuře a zeleninový kuskus

Těstoviny ze Sète (Macaronade sétoise)

Zapečený sýrový chléb (Croûte savoyarde)

Granita s jablky a calvadosem

Rajčatový tarte Tatin

Trnkové želé s ginem

Ostružinový likér
