Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 15 min
4,3 (34x)
28. 7. 2016
Krupicová kaše
Apetit
Krupicová kaše
Apetit


Velmi snadné
< 15 min
4,3 (34x)

Krupicová kaše je nostalgickou vzpomínkou z dětství. Ovšem na trik ze školních jídelen, kdy kuchařky nahrazovaly dětskou krupičku krupicí a část mléka vodou zapomeňte. Připravte si krupicovou kaši podle tradičního receptu, a to v poměru 8-12 lžic krupičky na 1litr mléka. Hotovou kaši ozdobte kakaem, cukrem, máslem nebo třeba čokoládou či ovocem. Krupicová kaše je rychlé sladké jídlo, ale také senzační dezert.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na přelití a ozdobení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 471.75 kcal
  • Bílkoviny 14 g
  • Sacharidy 51.5 g
  • Tuky 22.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(34 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Dokonalá ovesná kaše

Komentáře

  profile image
mautycka
01.05.2009 10:07
Musím se přiznat, že jsem celý život zvyklá na používání čistě hrubé krupice a mléka. Rozhodla jsem se zkusit, zda je dětská krupička vážně o tolik lepší, jak se říká, a následovalo zklamání... Kaše byla jakoby bez chuti, taková divná, nevýrazné, nepříjemné konzistence... Vracím se pokorně k hrubé krupici a tu dětskou přenechám jiným :-)
  profile image
Marťa
21.10.2007 16:09
Já dělám výbornou krupičnou kašičku z pohankové nebo špaldové krupice. Jinak postup je stejný, jako u klasické krupičné kaše. Také jde uvařit výbornou kaši z rýžových vloček, ty se ale musí předem namočit do mléka a teprve pak uvařit. Výhodou těchto kaší je, že obsahují vlákninu, narozdíl od kaše krupicové.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/5

Květen 2007

Související články

Dvě lahodné podzimní kaše, které vás zahřejí

Podzim je obdobím plískanic, ale také teplých svetrů, čajů a snídaňových kaší. Pokud vám připadá, že si připravujete stále tu samou ovesnou kaši dokola, inspirujte se našimi tipy na 2 lahodné podzimní kaše, díky nimž budete ráno konečně vstávat s úsměvem.