Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 10 min
3,0 (13x)
20. 8. 2014
Krupicová pěna
Apetit
Krupicová pěna
Apetit


Velmi snadné
< 10 min
3,0 (13x)

Dezerty z jemné krupičky – po vzoru francouzského ‚flameri‘ – byly v české kuchyni mimořádně oblíbené. Není divu!


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 133.5 kcal
  • Bílkoviny 1.25 g
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Krupicová pěna

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,0/5

Hodnocení receptu

3,0/5
(13 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Alena
05.09.2007 09:08
Recept se nachází v č.6/06, str.61
xxxxx xxxxx profile image
xxxxx xxxxx
30.04.2018 22:53
Martina Zajícová
04.04.2016 11:21

Dobrý den,
opravdu z vody :-)! Flameri se samozřejmě dá připravit z mléka (a většinou se i připravuje), ale zde by se mléko v kombinaci s citronovou šťávou velmi snadno srazilo.

Související články

Krupicové flameri s tvarohem

Krupicové flameri: Zapomenutý poklad české kuchyně. Připravte si lahodný dezert s bohatou historií a delikátními variacemi

Krupicové flameri, jemný krém z krupice a mléka, je tradiční dezert české kuchyně. Tento pokrm, připomínající svou konzistencí italskou panna cottu, byl oblíbený již v minulých stoletích. Dnes se opět vrací na naše stoly obohacený o moderní variace a chutě, které potěší nejen milovníky klasických receptů, ale i gurmány hledající nové zážitky.