Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,1 (229x)
21. 3. 2016
Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Apetit
Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Apetit


Snadné
< 60 min
4,1 (229x)

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky je naprostá slast. Už jen ta kombinace skořice s čokoládou, to je aromatická bomba! A k tomu prakticky instantní příprava - jen vše zamíchat ručním šlehačem a je to. Recept je vážně jednoduchý, tak honem, už zapínejte troubu a skořicovou buchtu si upečte.


Nezhasínat obrazovku
15 kousků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

15 kousků

Na posypání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 317.73 kcal
  • Bílkoviny 5.47 g
  • Sacharidy 30.87 g
  • Tuky 18.67 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(229 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Skořicové rolky

Komentáře

Markéta Bittnerová profile image
Markéta Bittnerová
09.11.2020 21:27

Tahle buchta mě zklamala. Centimetrová tuhá suchá placka místo těsta, skořice tam ani nebyla cítit, protože všechno přebila čokoláda. Cukru jsem dala méně, jak bylo uvedeno v komentářích. Jediné dobré na tom byly oříšky. Každopádně tuto buchtu už určitě dělat nebudu.

Ivana Zabilková profile image
Ivana Zabilková
29.01.2015 13:46

Je to skvělá buchta, hledala jsem něco narychlo. Místo krystal cukru jsem dala trochu moučkového a děcka milují sladké, moc jim chutnalo.

Zuzana Kolářová profile image
Zuzana Kolářová
01.12.2009 09:41
Moc dobrá buchta, i já se přikláním k tomu, vynechat cukr na posypání, vůbec není třeba, spíš tam vadí. Čokoládu používám hořkou - na vaření nebo jaká zrovna je (hořké se u nás moc nejí, ale na buchtu je nejlepší), pro zrychlení používám plátky mandlí (zakoupené v obchodě) - pak je to opravdu rychlovka a mňamka.
  profile image
minijahůdka
10.10.2009 22:24
Protože tady někteří píší, že buchta je moc sladká, dala jsem do těsta i na posypání vždy o 5 dkg méně cukru a bylo to výborné. Buchtička je moc dobrá.
  profile image
taťana
09.03.2009 11:47
Do těsta jsem dala méně cukru a buchtu jsem sypala plátky mandlí, všem velmi chutnala.
Karolina Polanecká profile image
Karolina Polanecká
29.01.2009 03:00
Tahle buchta je nejlepší ještě teplá po vytažení z trouby. Upřímně řečeno - studenou ji skoro ani neznám, tak rychle se většinou sní ;-)
  profile image
nemue
27.01.2009 08:45
Vynikající recept. Dělám bez oříšků (alergie), a protože miluju skořici, dávám do těsta jeden skořicový cukr, navrch jen trochu posypu. Výborná! Včera večer jsem pekla a dnes ráno jsou na pekáči poslední dva kousky :o))
  profile image
Světlana
24.10.2008 06:46
Ubrala jsem cukr do těsta, na posypání jsem použila jen jeden vanilkový cukr, plátky mandlí, nasekané vlašské ořechy a čokoládu a úspěch byl velký. Cukr opravdu doporučuji ubrat.
  profile image
Andrea
25.07.2008 18:50
Buchta byla výtečná, dala jsem polovinu cukru a cukr na posypání jsem nepoužila vůbec. Móóóc dobrá:-)))
  profile image
Honza
21.10.2007 18:47
Buchta dobrá ale příště cukr na posyp úplně vynecháme.Jinak moc dobrá,voňavá.....=}

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/3

Březen 2006

Související články

Cheesecake s arašídovým máslem a dvojí čokoládou

Dobrý pocit u srdce i na jazyku aneb Proč kupovat „spravedlivou“ čokoládu

Milujete pocit, když se zakousnete do tabulky čokolády, která se vám rozplyne v ústech? Možná byste si její chuť užili ještě více, kdybyste věděli, že jste koupí přispěli na dobrou věc. Stačí příště sáhnout po fair trade čokoládě, jejíž popularita ve světě pořád roste. Čím se liší od běžné čokolády?