Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (6x)
9. 8. 2020
Jehněčí kýta s jarní zeleninou a mátovou omáčkou
Olive Magazine/Immediate Media
Jehněčí kýta s jarní zeleninou a mátovou omáčkou
Olive Magazine/Immediate Media


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (6x)

Jehněčí maso si v posledním desetiletí po dlouhé pauze razí cestu zpátky na naše stoly. Je krásně šťavnaté a patří k jaru víc než jakékoli jiné maso. Právě teď je seženete z českých chovů, po zbytek roku si musíte většinou vystačit se zahraniční produkcí.


Nezhasínat obrazovku
Pro 6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

Na mátovou omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1005 kcal
  • Bílkoviny 53 g
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 9 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/4

Jaro už je konečně tady a dubnový Apetit je plný receptů na svěží a lehká jídla, která vnesou rozmarnou jarní náladu i na váš stůl. Oslavte Velikonoce společně se známými šéfkuchaři a autory kuchařek, kteří se s námi v rubrice Jídlo mého srdce podělili o své oblíbené recepty a navrch přidali i velikonoční vzpomínky, veselé historky a tipy, co dát koledníkům a jak zpracovat vykoledovaná vejce. V oslavě svátků jara pokračujte i o víkendu lehkým menu na neděli a sladkými velikonočními recepty. Pokud si budete chtít po všech velikonočních pochoutkách dát něco nabitého vitaminy, nalistujte si strany plné čerstvého lupení. Hvězdami sezony jsou v dubnu mladé lístky špenátu, polníčku a rukoly, které můžete jíst nejen v salátech, ale i v polévce, těstovinách, jako přílohu k masu, ba dokonce i v lívancích. Apetit, napsáno s chutí