Podle sezony a stavu zásob lze k jáhlám připravit kompot také z borůvek či aronie, popřípadě použít kvalitní kupovanou zavařeninu. Anebo jáhly doplňte čerstvými semínky z granátového jablka.
Suroviny
Na recept
- Energie 1744 kcal
- Bílkoviny 35 g
- Sacharidy 299 g
- Tuky 39 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/9
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/9
Zářijový Apetit je tu a s ním i poctivá porce čerstvé inspirace pro to nejlahodnější babí léto! V novém čísle vám naservírujeme večeře, které následně snadno přetransformujete v ty nejlepší svačiny do školy, do práce či na výlet. A protože svačinových nápadů není nikdy dost, přidáme ještě nášup v podobě velkého svačinového manuálu. Vezměte start nového školního roku jako příležitost naučit se něco nového – naložte kimči, připravte vlastní směs koření, vařte z pravých i nepravých obilovin, či osvěžte klasické recepty svěžími nápady. Následně si s námi můžete osladit září opojnými fíky či dezerty plnými právě dozrávajícího ovoce. Společně se také vydáme na cestu časem a uvaříme si oblíbená jídla českých hvězd stříbrného plátna 30. let. Nahlédneme do krásné kuchařky Mamachef a popovídáme si s antropoložkou jídla doktorkou Evou Ferrarovou. Zářijové číslo Apetitu je v prodeji od 12. 8. Apetit, napsáno s chutí.