Rozhodli jsme se rehabilitovat klasiku školních jídelen, která se bohužel netěší právě velké přízni malých strávníků. Povedlo se, chutná ještě lépe než od babičky! Servírovat ji můžete s klobáskami, párky nebo s uzeným masem.
Videorecept
Suroviny
Na opečenou cibulku
Na hrachovou kaši
K podávání
Na recept
- Energie 1765 kcal
- Bílkoviny 100 g
- Sacharidy 277 g
- Tuky 30 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/3
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/3
V březnu ještě zima zápolí o vládu s přicházejícím jarem, a tak sluníčko a jásot prvních zelených lístků občas zakryje sněhová chumelenice. S recepty z březnového Apetitu budete vybaveni do každého počasí. V čísle najdete husté hřejivé polévky, nedělní menu, při jehož přípravě spotřebujete zásoby ze spíže a uvolníte tak poličky pro čerstvé produkty, sezonní recepty, v nichž zazáří první jarní zelenina i poslední exotické ovoce. Jaro je čas nových výzev a začátků, a tak jsme se pustili do experimentů s fermentováním, vyzkoušeli, jak chutná březová míza a propadli kouzlu nápojů z kombuchy. Apetit, napsáno s chutí.