Skořicové šneky z kynutého těsta jsou hitem v celé Skandinávii. Provedení se v jednotlivých zemích liší jen v drobnostech a také ve způsobu tvarování těsta. Ve Finsku jim říkají korvapuusti a krájejí je na výšku. A i přes takovou vzdálenost, finské skořicové šneky milujeme i u nás. A to právě tento recept.
Suroviny
Na těsto
Na náplň
Na recept
- Energie 4244 kcal
- Bílkoviny 104 g
- Sacharidy 505 g
- Tuky 185 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/1
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/1
Oslavte s lednovým Apetitem příchod roku 2020! Zbavte se starých kuchařských zlozvyků a vykročte s námi vstříc čerstvým chutím a zážitkům. Vydejte se s námi na silvestrovskou party jízdu kolem celého světa nebo se naučte namíchat lahodné zimní koktejly. Díky lednovému Apetitu si troufnete i na efektní flambované dezerty nebo si uvaříte pestrobarevné polévky, které zasytí a hravě zaženou i následky přílišného slavení. V čísle nechybějí ani jednoduché večeře z jednoho hrnce či pekáčku, vydatná luštěninová jídla, jako stvořená pro začátek nového roku, či kořením vonící indické pokrmy, které zahřejí na těle i na duši. Apetit, napsáno s chutí.