Jahody naslano? A proč ne! Crostini, tedy italská variace na topinky, jsou velmi variabilní. A jahody se k výrazné fetě a aromatické bazalce se skvěle hodí. Tato verze počítá s pečenými jahodami. Ty v troubě ještě zesládnou a jejich výslednou chuť vyváží štědrá dávka čerstvě mletého černého pepře.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 297.5 kcal
- Bílkoviny 11.5 g
- Sacharidy 26 g
- Tuky 15 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/6

Recept je z vydání:
Apetit 2022/6
Červnový Apetit (v prodeji od 19. května) je naší ódou na přicházející léto a také pozvánkou do gurmánského světa plného chutí. Ty s námi můžete objevovat prostřednictvím Dnů Apetit, týdenního online festivalu toho nejlepšího jídla a pití, který si lze užít z pohodlí svého domova. Týden výhodných nákupů, slev a dárků vyvrcholí v sobotu 18. června 11. Apetit piknikem. Přijměte naše pozvání a dorazte za námi do pražské Grébovky. A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Vychutnejte si s námi večeře s těstovinami či ty nejlepší jahodové recepty z naší nové kuchařky, uspořádejte pro přátele hostinu pod širým nebem, naučte se kouzlit s tortillami, zpracovat kedlubnové listy nebo připravit pravé italské rizoto. Podělíme se s vámi i o recepty na luxusní snídaně a naše tajné finty, jak děti bez nátlaku naučit jíst více luštěnin či zeleniny. Těšit se můžete i na rozhovor s čerstvou vítězkou soutěže Peče celá země Martinou Kynstlerovou. Apetit, napsáno s chutí.