Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
2,3 (12x)
21. 3. 2023
Crêpes Suzette
Image Professionals
Crêpes Suzette
Image Professionals


Snadné
< 60 min
2,3 (12x)

V češtině se jim říkává Zuzančiny palačinky. Kdo však byla ona Zuzanka čili Suzette, není jasné. Zcela jisté však je, že si tenhle jednoduše geniální dezert skládající se z palačinek a karamelové omáčky s citrusy a likérem dodnes zachoval své kouzlo.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 478.5 kcal
  • Bílkoviny 11.5 g
  • Sacharidy 48.5 g
  • Tuky 22.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 2,3/5

Hodnocení receptu

2,3/5
(12 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/3

Březnový Apetit vychází už 17. 2. a přináší do našich kuchyní tolik potřebný závan jara. Pusťte si s novým Apetitem do kuchyně všechny barvy duhy, vrhněte se s námi do experimentů s vodním kefírem a dalšími fermentovanými lahůdkami nebo díky našim fazolovým receptům konečně zařaďte do jídelníčku více luštěnin. Prospějete tak svému zdraví a ještě si neskutečně pochutnáte. Pro inspiraci jsme si tentokrát odskočili k našim východním sousedům na Slovensko – vyzkoušejte brynzové pirohy, krémový demikát, kološvárské zelí a další poklady slovenské kuchyně. A pokud je vám bližší západní kuchyně, můžete s námi uspořádat stylový čaj o páté. Slavit budeme také MDŽ prostřednictvím receptů od významných žen české gastronomie – řeznice Zity Švihelové, odbornice na výživu Karolíny Fourové, cukrářky Šárky Divácké, členky juniorského Národního týmu kuchařů Hanky Budkové a vítězky soutěže MasterChef Česko 2021 Besky. Důležitým tématem bude také hospodárné vaření a skromné jídlo, jemuž jsme dokonce věnovali novou rubriku. Doufáme, že vás snadno přesvědčí, že skromné neznamená chudé a i s minimem prostředků se dá připravit výživné, zábavné a hlavně chuťově výborné jídlo. Věříme, že na stránkách březnového Apetitu najdete spoustu nových nápadů. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Crêpes Suzette

Nejslavnější palačinky světa? Francouzské Crêpes Suzette dnes slaví svůj den!

Tenoučké palačinky v horké máslové omáčce s pomerančem a kapkou likéru. Zní to dobře? No ano, a ještě lépe to chutná! Crêpes Suzette jsou legendou mezi dezerty – a i když vypadají jako pokrm z francouzské cukrárny, zvládnete je připravit i doma. Dnes slaví svůj den, ale dopřát si je můžete kdykoliv. Někdy totiž stačí jen jedna palačinka, aby byl den o kousek lepší…