Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,2 (58x)
18. 7. 2014
Čočková polévka
Apetit
Čočková polévka s rajčaty
Apetit


Snadné
> 60 min
4,2 (58x)

Hřejivá zimní polévka z čočky podle novoroční pověry nosí peníze. Ale tato čočková polévka s rajčaty si rozhodně zaslouží vaši pozornost i kdykoliv jindy během roku. Je hustá, vydatná a pořádně zasytí. Nezapomeňte ji stejně jako my podávat s křupavými krutony z bílého pečivo. V tomto podání si čočkovku skutečně zamilujete.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1458 kcal
  • Bílkoviny 62 g
  • Sacharidy 246 g
  • Tuky 20 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(58 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/1

David Růža vás naučí sušiSilvestr podle redaktorek7 druhů cukroví bez trouby

Související články

shutterstock_2462123559.webp

Už žádné měkké hranolky! Mýty o lžičce mouky i skutečné tipy od profíků, díky kterým si pochutnáte

Nejen na internetu koluje spousta zaručených triků na dokonalé hranolky. Jeden z nich radí přidat do horkého oleje lžíci mouky pro extra křupavost. Zní to zajímavě, ale má to háček. Žádný respektovaný kuchařský web, ať už český, nebo zahraniční, tento postup nedoporučuje. Pojďme se podívat, v čem spočívá skutečné kouzlo zlatavých a křupavých hranolek a proč je fígl s moukou spíše krokem vedle.