Čočková musaka vás v zimě zahřeje a zasytí. Při přípravě jsme vyměnili mleté maso za zelenou čočku a vznikla fantastická vegetariánská varianta známého řeckého jídla. Skvělý pokrm z jednoho pekáčku si zamiluje celá rodina.
Porce
Suroviny
Porce
Na pokličku
Na 1 porci
- Energie 609 kcal
- Bílkoviny 30.67 g
- Sacharidy 46.5 g
- Tuky 30.33 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/1
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/1
S lednovým Apetitem, který vychází už 15. 12. 2022, můžete do nového roku s číslovkou 2023 vykročit s lehkou hlavou a jistým krokem. Nebojte se, nebudeme po vás chtít žádná předsevzetí. S novým vydáním totiž žádné trápení hlady nehrozí. Naplnili jsme ho pestrými recepty plnými chuti, při jejichž tvorbě jsme se snažili myslet nejen na výživnost, ale také šetrnost k rodinnému rozpočtu. Těšit se můžete na rychlé večeře s luštěninami, inspiraci, co uvařit, abyste se po návratu ze zimních radovánek rychle zahřáli a dobili energii, nebo nebo nápady, jak využít třeba tvaroh naslano, zdravý kadeřávek nebo cenově dostupnou kořenovou zeleninu. Pokud se chcete opravdu rozmazlit, správnou volbou bude brunch plný dobrot nebo dezerty z exotického ovoce lahodící oku i chuťovým buňkám. Nechybí ani originální silvestrovské drinky a skvostný pohár, který bude ozdobou každé oslavy. V lednovém Apetitu najdete také přehledný rejstřík všech receptů roku 2022. Apetit, napsáno s chutí.