Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,3 (27x)
30. 9. 2016
Cizrnový salát
Apetit
Cizrnový salát
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
4,3 (27x)

Cizrnu kombinujte i s dalšími druhy konzervovaných luštěnin, třeba s fazolemi nebo čočkou. Cizrnový salát chutná i za studena a proto si ho klidně vezměte s sebou do práce na oběd nebo na svačinu.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na zálivku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 962 kcal
  • Bílkoviny 45 g
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 31.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(27 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/7

Červenec 2004

Související články

pečivo

Nové trendy v jídle: syrová strava, vaření on-line a domácí pečivo

Syrová strava

Z nových trendů v gastronomii nás zaujala rawfood kuchyně. V ní najdete jen syrové pokrmy, bez chemické úpravy a tepelně upravené maximálně do 42 °C. Vyšší teploty ničí vitaminy a enzymy obsažené v ovoci a zelenině. I přesto, že suroviny jsou vlastně syrové, dostanete na talíř jídla, na která jste zvyklí – cuketové špagety, lasagne z červené řepy nebo krémovou kari polévku. V rawfood restauraci však bude váš talíř zdravější a zaručeně čerstvější. V Praze najdete dvě rawfood restaurace – Secret of Raw a BioGurmania Jelica. V té první dokonce pořádají kurzy přípravy syrové stravy.

Vaření on-line

Oblíbeným trendem se také stávají kurzy vaření on-line přes Google+ Hangout. V Čechách se jako první zapojila cukrářka Iveta Fabešová, v zahraničí Jamie Oliver. K tomu, abyste s nimi mohli vařit, stačí mít nakoupené suroviny, založený účet na Google+ a být on-line na svém počítači s webovou kamerou. V případě vaření s Jamiem je dobré umět trochu anglicky a pak už si světoznámého kuchaře můžete pustit rovnou do kuchyně.

Pečivo z domácího kvásku

Dalším trendem, který se nedávno objevil, je příprava a péče o domácí chlebový kvásek. Pečení vlastního chleba umožňuje kontrolu vstupních surovin, což se u kupovaného pečiva říct nedá. Světlou výjimkou jsou jen prověření prodejci. Zájem o přípravu domácího kvásku je tak velký, že na internetu vznikla doména www.pecempecen.cz. Skupina sdružuje kváskové nadšence, kteří jsou ochotni podělit se o svůj kvásek a poradit s jeho přípravou.

Připravila Irena Vaňková