Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
4,1 (69x)
27. 9. 2017
Cizrnová kakaová buchta
Apetit
Cizrnová kakaová buchta
Apetit


Velmi snadné
< 75 min
4,1 (69x)

Ochutnejte prostý zázrak – vlhkou čokoládovou buchtu bez lepku a mléčných výrobků. Zamilují si jí i ti, kteří se ve stravě nemusejí nijak omezovat. Až cizrnovou bábovku upečete, zkuste se zeptat strávníků, z čeho je, vsadíme se, že neuhodnou.


Nezhasínat obrazovku
Na 1 menší bábovku
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 menší bábovku
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3061 kcal
  • Bílkoviny 144 g
  • Sacharidy 423 g
  • Tuky 71 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(69 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Kristýna Kubáčová
20.04.2015 17:27

Aktualizace: Část bábovky jsem nakonec vyklepla, zbytek zůstal ve formě. Na oslavu ji vzít nemůžu, tak jsem alespoň ochutnala. Cizrnu mám moc ráda, ale v bábovce je cítit hodně a nechutná mi to. Když těsto ze zeleniny, příště raději mrkvové nebo cuketové. Cizrnová si možná najde své příznivce, za sebe nedoporučuji.

Kristýna Kubáčová
20.04.2015 17:13

Postup extra snadný, cizrnu jsem mixovala tyčovým mixérem spolu s tekutými ingrediencemi, kaši ze samotné cizrny nezvládal. Ovšem bábovku nemůžu dostat z formy za nic na světě. Zkoušela jsem mokrou utěrku, postavit formu do vodní lázně s vroucí vodou, dopéct. - Ani se nehne. :(

Barbora Večeřová profile image
Barbora Večeřová
28.01.2015 15:07

Dobrý den milá redakce, právě mi voní z trouby tato skvělá buchta už podruhé. Chci vám poděkovat za báječný recept, který je pro naši rodinu jako dělaný, jelikož manžel má celiakii a syn alergii na veškeré složky mléka. Všem doporučuji k vyzkoušení, buchta je nejen výborná, ale především opravdu jednoduchá!

Brigita Matějů profile image
Brigita Matějů
04.12.2014 15:55

Zatím jsem nepekla, ale mohla by být výborná.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2013/10

Česká klasikaBábovky113 podzimních nápadů

Související články

Nepečený dort sypaný kakaem

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na prapůvodní verzi horké čokolády. K dnešní podobě však muselo kakao urazil ještě dlouhou cestu. Přesto už si pečení bez kakaa představit příliš nedoveme. Víte, jak vybrat to dobré?