Ochutnejte prostý zázrak – vlhkou čokoládovou buchtu bez lepku a mléčných výrobků. Zamilují si jí i ti, kteří se ve stravě nemusejí nijak omezovat. Až cizrnovou bábovku upečete, zkuste se zeptat strávníků, z čeho je, vsadíme se, že neuhodnou.
Suroviny
Na recept
- Energie 3061 kcal
- Bílkoviny 144 g
- Sacharidy 423 g
- Tuky 71 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/10
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2013/10
Česká klasikaBábovky113 podzimních nápadů
Komentáře
Aktualizace: Část bábovky jsem nakonec vyklepla, zbytek zůstal ve formě. Na oslavu ji vzít nemůžu, tak jsem alespoň ochutnala. Cizrnu mám moc ráda, ale v bábovce je cítit hodně a nechutná mi to. Když těsto ze zeleniny, příště raději mrkvové nebo cuketové. Cizrnová si možná najde své příznivce, za sebe nedoporučuji.
Postup extra snadný, cizrnu jsem mixovala tyčovým mixérem spolu s tekutými ingrediencemi, kaši ze samotné cizrny nezvládal. Ovšem bábovku nemůžu dostat z formy za nic na světě. Zkoušela jsem mokrou utěrku, postavit formu do vodní lázně s vroucí vodou, dopéct. - Ani se nehne. :(
Dobrý den milá redakce, právě mi voní z trouby tato skvělá buchta už podruhé. Chci vám poděkovat za báječný recept, který je pro naši rodinu jako dělaný, jelikož manžel má celiakii a syn alergii na veškeré složky mléka. Všem doporučuji k vyzkoušení, buchta je nejen výborná, ale především opravdu jednoduchá!
Zatím jsem nepekla, ale mohla by být výborná.