Klasické cannoli se ochucují pomerančovou kůrou, naše citronová verze zjemněná mascarpone však taky stojí za vyzkoušení! Italské křupavé trubičky s jemným krémem se jen rozplývají na jazyku.
Suroviny
Na náplň
Na recept
- Energie 3814 kcal
- Bílkoviny 102 g
- Sacharidy 353 g
- Tuky 208 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/8
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2015/8
Zamilovali jsme si Sicílii, a tak vám předkládáme své nejmilejší recepty. Voňavé bylinky, výstavní ovoce, na slunci uzrálá zelenina, opojné víno, horký vzduch a modré moře... Tohle všechno ochutnáte v našem srpnovém menu.Krevety jsou lahůdka, která vás dostane jako láska na první pohled. Poradíme vám, jak je připravit na pánvi, v troubě i na grilu.Do naší redakční kuchyně přišla zpěvačka Martha Elefteriadu a připravila nám božskou musaku. Tuhle řeckou dobrotu naučí i vás!Máta a letní ovoce jdou spolu tak krásně dohromady. Melounový salát i famózní chlebíček s borůvkami uspokojí každého mlsala.
Komentáře
Milá redakce, zkoušel někdo z vás tento recept? Cannoli jsem ochutnala před několika lety na Sicílii a moc mi chutnaly, tak jsem měla radost, že jsem náhodou recept objevila na vašich stránkách. Dnes jsem zkoušela udělat a byla to katastrofa. Peču už skoro 20 let, tak se považuji za zkušenou. Těsto dle receptu nebylo těsto, ale žvýkačka. Přidala jsem mouku a nakonec usmažila 24 trubiček. Myslela jsem, že mám vyhráno. Omyl. Krém tekl, nedržel pořádně uvnitř trubiček. Do druhé poloviny jsem přidala ztužovač a celou směs vyšlehala jako šlehačku. Škoda. Znovu se do takové věci pouštět nebudu.
Dobrý den,
moc nás mrzí, že Vás recept takhle potrápil.
Recept jsme samozřejmě otestovali, výsledek koneckonců můžete vidět na fotce, ale to bohužel neznamená, že se nemůže stát, že někomu vůbec nesedne :-(. Recept máme od kolegyně, která dlouho na Sicílii žila. Existují ovšem i jiné recepty – některé neobsahují vejce (nebo obsahují jenom bílek), jiné zase místo másla používají sádlo. Je možné, že by Vám jiný recept vyhovoval lépe a s těstem by se Vám pracovalo snáz.
Co se týče náplně, je fakt, že ricottu s mascarpone a limoncellem jde velmi snadno přemíchat, a pak má tendenci začít řídnout. Roli může hrát i moučkový cukr, který občas také dokáže při přípravě krému dost zkomplikovat život. Radili bychom míchat opravdu opatrně a pouze do spojení. Limoncello lze přidat v menším množství.
Je nám ale jasné, že podruhé už asi receptu šanci nedáte a mrzí nás to. Nejvíc je nám ale pochopitelně líto Vašeho zklamání. Umíme se do té frustrace vžít.
Doufáme, že podobné zklamání už Vás nečeká, a přejeme i přes to hezký den,
redakce Apetitu