Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
3,8 (35x)
13. 4. 2023
Bezlepková maková bábovka
Apetit
Bezlepková maková bábovka
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
3,8 (35x)

Nedělní odpolední káva bez bábovky? Nemyslitelné! Bábovka je zkrátka klasický moučník na víkend. Jí se k snídani, ke svačině i k odpolední kávě. Je to ten nejsladší důvod, proč vytáhnout slavnostní podnos! A tahle maková je navíc zcela bez lepku, můžete ji tedy bez obav nabídnout i těm, kteří trpí alergií či přecitlivělostí na lepek nebo celiakií.


Nezhasínat obrazovku

Porce

1
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Na těsto

Na makové těsto

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 6311 kcal
  • Bílkoviny 88 g
  • Sacharidy 819 g
  • Tuky 320 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(35 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/4

Přivítejte s dubnovým Apetitem, který vychází už 17. 3. 2022, definitivní příchod jara, a užijte si ty nejbarevnější velikonoční svátky! V novém čísle si na své přijde bez přehánění opravdu každý. Těšit se totiž můžete na pestré jarní polévky, vejce ve všech podobách, pokrmy z mladého masa i ty zcela bezmasé, které si bez obav můžete dopřát i během půstu, receptovou ochutnávku z naší nové Bezlepkové kuchařky, sváteční hostinu i jídla pro všední den, kdy není času nazbyt, dezerty, jejichž příprava je výzvou, ale i takové, se kterými si poradí i nezkušený začátečník... Nechybí ani absolutní velikonoční klasiky – kopřivová hlavička, nadýchaný beránek s vaječným likérem, kynuté jidáše a vláčný mandlový mazanec, k němuž jsme připravili i velký manuál, s jehož pomocí se vám už pokaždé zaručeně povede na jedničku. Pomůžeme vám i s tolik potřebným jarním úklidem v domácnosti a prozradíme vše, co potřebujete vědět o vejcích. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Brownies se zmrzlinou

Brownies bez mouky? Jde to velmi snadno. Mouku můžete vyměnit třeba za ořechy, fazole nebo vařenou řepu

Oceňovanou vlastností brownies je, že nemají striktní recepturu. Důležitá je jen přítomnost čokolády (velkého množství čokolády) a vláčnost, až mazlavost. To poskytuje prostor pro experimentování s ostatními surovinami. Například s moukou, která v nich překvapivě rozhodně být nemusí. Bezlepkové brownies jsou tak nejsnazším receptem pro všechny celiaky a odpůrce mouky.