Nedělní odpolední káva bez bábovky? Nemyslitelné! Bábovka je zkrátka klasický moučník na víkend. Jí se k snídani, ke svačině i k odpolední kávě. Je to ten nejsladší důvod, proč vytáhnout slavnostní podnos! A tahle maková je navíc zcela bez lepku, můžete ji tedy bez obav nabídnout i těm, kteří trpí alergií či přecitlivělostí na lepek nebo celiakií.
Porce
Suroviny
Porce
Na těsto
Na makové těsto
Na 1 porci
- Energie 6311 kcal
- Bílkoviny 88 g
- Sacharidy 819 g
- Tuky 320 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/4
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/4
Přivítejte s dubnovým Apetitem, který vychází už 17. 3. 2022, definitivní příchod jara, a užijte si ty nejbarevnější velikonoční svátky! V novém čísle si na své přijde bez přehánění opravdu každý. Těšit se totiž můžete na pestré jarní polévky, vejce ve všech podobách, pokrmy z mladého masa i ty zcela bezmasé, které si bez obav můžete dopřát i během půstu, receptovou ochutnávku z naší nové Bezlepkové kuchařky, sváteční hostinu i jídla pro všední den, kdy není času nazbyt, dezerty, jejichž příprava je výzvou, ale i takové, se kterými si poradí i nezkušený začátečník... Nechybí ani absolutní velikonoční klasiky – kopřivová hlavička, nadýchaný beránek s vaječným likérem, kynuté jidáše a vláčný mandlový mazanec, k němuž jsme připravili i velký manuál, s jehož pomocí se vám už pokaždé zaručeně povede na jedničku. Pomůžeme vám i s tolik potřebným jarním úklidem v domácnosti a prozradíme vše, co potřebujete vědět o vejcích. Apetit, napsáno s chutí.