2022/4
2022/4
Přivítejte s dubnovým Apetitem, který vychází už 17. 3. 2022, definitivní příchod jara, a užijte si ty nejbarevnější velikonoční svátky!
V novém čísle si na své přijde bez přehánění opravdu každý. Těšit se totiž můžete na pestré jarní polévky, vejce ve všech podobách, pokrmy z mladého masa i ty zcela bezmasé, které si bez obav můžete dopřát i během půstu, receptovou ochutnávku z naší nové Bezlepkové kuchařky, sváteční hostinu i jídla pro všední den, kdy není času nazbyt, dezerty, jejichž příprava je výzvou, ale i takové, se kterými si poradí i nezkušený začátečník...
Nechybí ani absolutní velikonoční klasiky – kopřivová hlavička, nadýchaný beránek s vaječným likérem, kynuté jidáše a vláčný mandlový mazanec, k němuž jsme připravili i velký manuál, s jehož pomocí se vám už pokaždé zaručeně povede na jedničku.
Pomůžeme vám i s tolik potřebným jarním úklidem v domácnosti a prozradíme vše, co potřebujete vědět o vejcích.
Apetit, napsáno s chutí.
Špaldový chlebíček s medvědím česnekem
Pečená karotka s tymiánem a mandlemi
Tarte flambée s medvědím česnekem a bršlicí
Salát s cizrnou a zálivkou s jogurtem a tahini
Mrkvový dort s vlašskými ořechy
Kropenaté makronky
Velikonoční madlenky
Krémové špagety se sušenými rajčaty
Pošírovaná vejce s rajčátky, špenátem a balzamikem
Placky s křepelčími vajíčky, špenátem a hráškem
Krémový špenát se sázeným vejcem
Koprová polévka s masovými knedlíčky
Kopřivová zmrzlina
Kůzlečí maso po malajsku
Telecí piccata
Rostbíf se salsou verde s medvědím česnekem
Trhané jehněčí na tarhoně a rukolovém salátu
Ragú s pečenými bramborami
Pstruzi s fenyklem
Svěží tabbouleh
Rajčatová polévka s rýží
Řízky z trouby
Krůtí kebab
Bezlepková maková bábovka
Kynuté jemné a vláčné buchty bez lepku
Svíčková & bezlepkový kynutý knedlík
Bezlepkové bagely
Bylinková polévka s pečenými pastinákovými hranolky
Jarní kuřátka pečená s brambůrkami
Jarní gazpacho z červené řepy
Zeleninová polévka s kuřátkem
Králík na česneku a rozmarýnu & špenátová polenta
Stánin mandlový mazanec
Tacos al pastor