Tahle citronová srdíčka si zamilujete na první kousnutí – my jsme při pečení měli co dělat, abychom je nesnědli dřív, než se nafotí.
Suroviny
Na polevu
Na recept
- Energie 3645 kcal
- Bílkoviny 91 g
- Sacharidy 340 g
- Tuky 199 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2011/11
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2011/11
Dokonalé husí hodyTajemství hlávky zelíPolévky s pečivemAmerické páje
Komentáře
Dobrý den, myslím, že dva týdny by kůra vydržet mohla – pokud si chcete být opravdu jista, můžete ji v cukrovém roztoku pár minut povařit a pak nechat v roztoku hodinu (ale klidně i do druhého dne) rozležet.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou trvanlivost má ta domácí kandovaná citrónová kůra dělaná v cukrovém rozvaru? Vydrží na srdíčkách třeba 2 týdny? Děkuji.
Cukr jsem dala 60g krupicového+60g třtinového a místo citronového aroma jednoduše nakapala citron. Těsto bylo spíše tužší než vláčné, ale dobře se rozvalovalo. Doporučovala bych péct spíše na menší teplotu (např. 150 st.) a o pár minut déle, mandličky mají tendenci velice rychle chytat barvu. S citronovou polevou jsou srdíčka opravdu výtečná!