Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,2 (68x)
15. 10. 2015
Bezlepková citronová srdíčka


Velmi snadné
< 60 min
4,2 (68x)

Tahle citronová srdíčka si zamilujete na první kousnutí – my jsme při pečení měli co dělat, abychom je nesnědli dřív, než se nafotí.


Nezhasínat obrazovku
na asi 40 kousků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

na asi 40 kousků

Na polevu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3645 kcal
  • Bílkoviny 91 g
  • Sacharidy 340 g
  • Tuky 199 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2011/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(68 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Lucie Velek
17.12.2018 11:03

Dobrý den, myslím, že dva týdny by kůra vydržet mohla – pokud si chcete být opravdu jista, můžete ji v cukrovém roztoku pár minut povařit a pak nechat v roztoku hodinu (ale klidně i do druhého dne) rozležet.

Lucie Merten profile image
Lucie Merten
12.12.2018 21:10

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou trvanlivost má ta domácí kandovaná citrónová kůra dělaná v cukrovém rozvaru? Vydrží na srdíčkách třeba 2 týdny? Děkuji.

Michala Šoferová profile image
Michala Šoferová
06.12.2016 15:30

Cukr jsem dala 60g krupicového+60g třtinového a místo citronového aroma jednoduše nakapala citron. Těsto bylo spíše tužší než vláčné, ale dobře se rozvalovalo. Doporučovala bych péct spíše na menší teplotu (např. 150 st.) a o pár minut déle, mandličky mají tendenci velice rychle chytat barvu. S citronovou polevou jsou srdíčka opravdu výtečná!

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2011/11

Dokonalé husí hodyTajemství hlávky zelíPolévky s pečivemAmerické páje

Související články

Vánoce bez lepku: Linecká srdíčka a marokánky podle Zdeňky Mazúrové

Dodnes v redakci vzpomínáme na den, kdy nám Zdeňka Mazúrová donesla krabičku plnou lineckých srdíček. Až jsme litovali, že není bezedná. Po cukroví se jen zaprášilo. Doslova. Obláček moučkového cukru a pár drobečků bylo to jediné, co prozrazovalo, že se nám to celé jenom nezdálo. Linecké se rozplývalo na jazyku! Autorka kuchařek je na tento recept právem hrdá. „Všichni ho milují. Pečou ho i kamarádky, které lepek vynechávat nemusí. A děti mi ho doslova ujídají pod rukama,“ směje se. Nedalo nám to a vyprosili jsme od ní nejen na linecké, ale také na její dokonalé marokánky.