Příprava baskického spáleného cheesecaku je směšně jednoduchá a vůbec se nemusíte strachovat o to, zda se povede. Je přece spálený záměrně! Možná se ptáte, jestli může být něco spáleného dobré? Kladli jsme si stejnou otázku. Odpověď zní – může. Dokonce neskutečně dobré! Od chvíle, kdy jsme na sociálních sítích objevili tento cheesecake, jiný už nechceme.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 442.5 kcal
- Bílkoviny 12.75 g
- Sacharidy 32.5 g
- Tuky 29 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/11

Recept je z vydání:
Apetit 2023/11
Listopadový Apetit, který vychází už 19. 10., je plný té nejlahodnější podzimní inspirace. Co vás čeká na jeho stránkách? Proti podzimním splínům budeme bojovat jídlem! Máme pro vás recepty záviny plné ovoce. Zvlášť se zaměříme na tažený, který zaujal i Pavla Berkyho tak, že pro vás o něm natočí video. Dýni společně proměníme v omáčku, lasagne, gnocchi nebo tiramisu. Uvaříme barevný podzimní oběd a upečeme dezerty opojně vonící čajem. Nezapomněli jsme ani na oslavy svátku svatého Martina, na jehož počest s námi připravíte luxusní menu. Vyzpovídali jsme známou kuchařku a influencerku Chili Ta Thuy a naučili se od ní 3 vynikající jídla. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměřila na cukr. Apetit, napsáno s chutí.