To je zlaté posvícení, to je zlatá neděle, máme maso a zas maso, k tomu kousek pečeně. Tak si libovali naši venkovští předci, pro které bylo maso vzácnou pochoutkou. Měšťanská kuchyně, z jejíž tradic vycházejí všechny klasické kuchařky Magdalenou Dobromilou počínaje, už masem nešetřila. Právě odtud pochází většina receptů, které dnes pokládáme za typicky české.
- A protože české země v té době byly součástí rakouského impéria, odráží se v naší kuchyni i vlivy rakouské nebo maďarské. Odtud máme náš milovaný řízek nebo třeba guláš (který najdete ve výběru věnovaném knedlíkům).
Recepty

> 60 min

< 60 min

> 60 min

< 90 min

< 30 min

> 60 min

< 120 min

> 120 min

< 120 min

< 120 min

> 60 min

< 60 min

< 20 min

< 45 min

> 60 min

< 120 min

< 60 min

> 60 min