Nová registrace Zapomenuté heslo

Kdo vyhrál pražskou bitvu o nejlepší hovězí sendvič? Robin Nguyen má jasno – a vítěz je jeden z nejlevnějších

30. 9. 2025
Sendvič z Artic bakehouse Sendvič z bbred. Sendvič z Cheesus Crust Další
2 fotky

Robin Nguyen se vydal na další kulinářskou výpravu po pražských restauracích s jediným cílem: najít nejlepší sendvič s hovězím masem. Během své degustační mise napříč metropolí vyzkoušel sendviče s hovězím trhaným, mletým i steakem – a svého vítěze našel. Takže která pražská restaurace připravuje nejšťavnatější maso, nejchutnější omáčku a nejlepší kombinaci chutí?

Hovězí sendvič je klasika, která nikdy nevyjde z módy. Jenže v Praze dnes najdete desítky restaurací a bister, které slibují ten „nejlepší“ hovězí sandwich ve městě. Jak se v této džungli vyznat? Robin Nguyen si vzal za úkol otestovat pět nejvíce doporučovaných adres a najít ten, o kterém to lze opravdu prohlásit.

Hodnotil nejen kvalitu masa – jeho šťavnatost, způsob přípravy a chuť – ale také celkovou kompozici sendviče. Jak moc důležitá je kvalita pečiva? Dokáže správná kombinace zeleniny a omáček povýšit průměrné maso na gastronomický zážitek? A co cena – vyplatí se investovat do dražších variant, nebo lze najít skvělou chuť i za rozumné peníze? Na všechny tyto otázky hledal odpovědi během svého týdenního testování napříč Prahou.

bbred. – Vinohrady, Ondříčkova

Nový žižkovský podnik bbred. vypadá, že bude zajímavým přínosem na pražskou sendvičovou scénu. Sendvič s hovězím bulgogi za 245 Kč splnil očekávání a bylo znát, že tu mají promyšlený každý detail. Pečivo bylo úplně skvělý. Bylo vláčný, máslový, dobře otoastovaný,“ pochvaloval si Robin. Ocenil i to, že plátky chleba jsou na pomyslném dně sendviče spojené, takže se velmi pohodlně jí. Hovězí náplň sice byla na Robinův vkus až příliš sladká a vařená vejce trochu navíc, ale až se podnik zajede a doladí chutě, máme se na co těšit!

  • Výsledek: 7 bodů z 10

Bulgogi

Bulgogi

< 20 min
3.9(23x)
Přečíst recept

Cheesus Crust – Holešovice, Komunardů

Druhý na řadu přišel Cheesus Crust, kde dostanete sendvič s trhaným hovězím za rovných 200 Kč. „A já vám rovnou řeknu, že tohle pro mě vítěz,“ nechodil kolem horké kaše (nebo spíš sendviče) Robin. Zdejší sendvič je totiž důkaz, že nemusíte vymýšlet Ameriku, někdy stačí udělat jednoduchý sendvič opravdu dobře. Nádherně šťavnaté trhané hovězí maso, dobrý sýr – a víc není potřeba. Jediný bod dolů je za trošku sušší toast.

  • Výsledek: 9 bodů z 10

Artic bakehouse

Síť pekařství Artic bakehouse už dnes čítá 6 adres a zdejší kváskový chleba je proslulý! Zdejší sendvič s mletým hovězím stál 140 Kč a rozhodně je to dobrý deal na rychlou svačinu. Chleba byl standardně úžasný a dobře otoastovaný (Robin ocenil i tenké plátky, díky nimž se sendvič dobře jedl), masové ragú ho ale dost zklamalo: „Představte si, jako byste si v sámošce koupili levnou skleničku boloňský,“ zněl krutý verdikt.

  • Výsledek: 6 bodů z 10

Mikrofarma – Žižkov, Jiřího z Poděbrad

Na kamarádovo doporučení se Robin trochu nad plán vydal i do řeznictví a bistra Mikrofarma. Tady za Rossini steak sandwich zaplatil 370 Kč. Tady se nakonec rozhodl přimhouřit oko, protože to není steak v pravém slova smyslu, ale spíš chlebíček. „Ten sendvič je chuťově výborný, ale absolutně nedává smysl a nefungují proporce,“ vysvětluje Robin. Steak je totiž upravený na medium well, možnost volby propečení ani není – a takhle propečené maso nejde ukousnout na chlebu jako sousto. „Není to prostě jídlo do ruky a nezachránila to ani perfektně opečená foie gra,“ uzavřel.

  • Výsledek: 7 bodů z 10

Sandwich Rodeo – Holešovice, Milady Horákové

Co by to bl za test sendvičů bez Sandwich Rodeo! Tady stál hovězí sendvič se sýrem 275 Kč a vedle toho z Cheesus Crust je to druhý adept na vítěze. Technicky byl sendvič skvěle udělaný, má ideální proporce, je to dobře ochucené, mleté hovězí s karamelizovanou cibulkou, sýrem a omáčkou se prostě perfektně doplňují. „Tady se prostě hraje na jistotu,“ říká Robin. 

  • Výsledek: 8 bodů z 10

Proč nakonec vyhrál Cheesus Crust před Sandwich Rodeo? Sendvič z Cheesus Crust je levnější, jednodušší a přímočařejší. „Oba dva sendviče ale byly naprosto skvělý!“ upozorňuje Robin. Bbred.  je nováček a potřebuje ještě trochu času na vyladění chutí. K Mikrofarmě jsem byl možná trošku tvrdý, protože to bylo všechno opravdu výborný, jen se to prostě nedalo dobře jíst – a to je u sendviče zásadní,“ vysvětluje Robin ještě jednou snížené hodnocení. A jak řekl na závěr: Do Artic bakehouse by pro sendvič nejzdil, ale když budete někde poblíž a dostanete malý hlad na něco rychlého, tak zdejší sendvič určitě přijde k chuti.

Zdroj: Apetit

Sdílet článek

Robin Nguyen Kam v Praze na nejlepší... Kam vyrazit Hovězí maso Sendvič

Související články