První šéfredaktorka Apetitu Hana Michopulu má časopis spojený s receptem na vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou. „Chtěli jsme dělat osvětu, ale zároveň jsme nemohli čtenáře vylekat. A tak jsme dnes už známou šakšuku zjednodušili na pečená rajčata,“ vysvětluje. Tenhle recept má dodnes zástupy fanoušků nejen v redakci, ale i mezi čtenáři. Ať už je budete tato vejce podávat jako sytou snídani nebo rychlou večeři, nešlápnete vedle.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 1120 kcal
- Bílkoviny 81 g
- Sacharidy 134.5 g
- Tuky 27 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/5
Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.