Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 120 min
4,3 (9x)
23. 4. 2024
Rebarborové kuře s rýží
Apetit
Rebarborové kuře s rýží
Apetit


Velmi snadné
< 120 min
4,3 (9x)

Řapíky rebarbory, oblíbené jarní zeleniny, zužitkujete nejčasteji do dezertů a kompotů. Díky své nakyslé chuti však ladí i k masu a sýrům. Rebarborové kuře s rýží je toho tím nejlahodnějším důkazem. Svěží jarní recept určitě oceníte coby víkendový oběd.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 751.25 kcal
  • Bílkoviny 42.5 g
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 43.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/5

Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Rebarborový koláč

Rebarbora krok za krokem: Jak ji bezpečně připravit, skladovat i využít do posledního stonku

Rebarbora je sezonní zelenina, která svou výraznou kyselostí dokáže povznést každý koláč, kompot i domácí sirup. Přesto si s ní mnozí stále nevědí rady. Kdy je rebarbora jedovatá? Jak ji správně oloupat, uvařit nebo uchovat? A proč by si na ni měli dát někteří lidé pozor? Poradíme vám, jak tuto pozoruhodnou rostlinu zpracovat tak, abyste si ji mohli vychutnat naplno a bezpečně.