Víte, že květák můžete upéct i vcelku? Jednodušší už to být nemůže. Omáčka chutná příjemně nahořkle po pivu. Pokud ho nemáte rádi nebo ji chcete podávat dětem, nahraďte pivo stejným dílem mléka nebo smetany. Omáčka je nejlepší, když se jí teplá.
Porce
Suroviny
Porce
Na květák
Na omáčku
Na 1 porci
- Energie 569.67 kcal
- Bílkoviny 18.5 g
- Sacharidy 28.5 g
- Tuky 39.33 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/9
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/9
Zářijové číslo Apetitu vás příjemně naladí na nadcházející babí léto. Jedlé suvenýry z prázdninových cest společně proměníme v lahodné večeře. Nahlédneme do nové kuchařky Tradice – lidové zvyky a recepty a tím nejchutnějším způsobem oslavíme dožínky. V nové škole vaření vás Marek Raditsch bude každý měsíc učit mistrovsky zpracovat obyčejné suroviny. Začínáme houbami a dýní! Podzimní ovoce vás zláká k pečení těch nejsladších dezertů, zatímco nové květákové recepty a pestrá jídla plná zeleniny vás budou svádět k experimentům v kuchyni. Nechybí ani nové nápady na neotřelé sendviče, které budou chutnat dětem o přestávce i vám v práci. Pod pokličku nahlédneme také školním jídelnám a zjistíme, jak se změnily a jakou roli hrají v životě dětí. Zářijový Apetit je v prodeji od 18. 8. 2022. Apetit, napsáno s chutí.