Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
4,3 (12x)
8. 9. 2023
Povidlové sladké smaženky
Apetit
Povidlové sladké smaženky
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
4,3 (12x)

Pofesen, tak téhle pochoutce říkají v Rakousku. K receptu nás totiž inspirovala návštěva pastevecké boudy Spiessalm v Tennengau. Tam výsledný dojem umocňoval čerstvý vzduch, luxusní domácí povidla a brioška místo toustového chleba. Pofesen jsou česky pavézky, jenže stejnojmenný český pokrm připomíná asketičtější variantu sladkého chleba ve vajíčku – ,chudé rytíře‘, zatímco tahle variace je opravdu luxusní.


Nezhasínat obrazovku
Pro 3–4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 3–4 osoby

Na těstíčko

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 6066 kcal
  • Bílkoviny 188 g
  • Sacharidy 1086 g
  • Tuky 90 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(12 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/9

Zářijové číslo Apetitu vás příjemně naladí na nadcházející babí léto. Jedlé suvenýry z prázdninových cest společně proměníme v lahodné večeře. Nahlédneme do nové kuchařky Tradice – lidové zvyky a recepty a tím nejchutnějším způsobem oslavíme dožínky. V nové škole vaření vás Marek Raditsch bude každý měsíc učit mistrovsky zpracovat obyčejné suroviny. Začínáme houbami a dýní! Podzimní ovoce vás zláká k pečení těch nejsladších dezertů, zatímco nové květákové recepty a pestrá jídla plná zeleniny vás budou svádět k experimentům v kuchyni. Nechybí ani nové nápady na neotřelé sendviče, které budou chutnat dětem o přestávce i vám v práci. Pod pokličku nahlédneme také školním jídelnám a zjistíme, jak se změnily a jakou roli hrají v životě dětí. Zářijový Apetit je v prodeji od 18. 8. 2022. Apetit, napsáno s chutí.

Související články