Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 10 min
4,1 (90x)
18. 10. 2017
Pesto z medvědího česneku
Apetit
Pesto z medvědího česneku
Apetit


Velmi snadné
< 10 min
4,1 (90x)

Ve vodě či vlhké utěrce vydrží čerstvé listy medvědího česneku v lednici 2 až 3 dny. Uchovat je ale můžete i zpracované: nasekejte je a uložte do mrazáku nebo z nich připravte pesto či tinkturu. Recept na pesto z medvědího česneku je skvělou alternativou klasického bazalkového pesta. Dejte si ho s těstovinami, hodí se i na steaky či ryby nebo na pečivo. Ozdobit jím můžete také jarní polévku či tousty.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4-6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1239 kcal
  • Bílkoviny 0 g
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 138 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(90 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2016/4

Přivítejme společně jaro! Vyberte si některý ze svěžích receptů, plných čerstvých surovin… Připravíte nejdříve pesto z medvědího česneku, špenátovou polévku s quinoou, rebarborový koláč nebo kuřecí burger s rukolou? Co vaří doma manželky šéfkuchařů? Nahlédněte spolu s námi do jejich kuchyně. Vyzrajte konečně na obávané kynuté těsto! Není se čeho bát, s naším podrobným návodem to zvládnete raz dva. Vejce v hlavní roli. Pošírovaná, pečená, nahniličko, natvrdo... S našimi originálními recepty z celého světa vás vejce nikdy neomrzí! Muffiny jsou stále in! Vyzkoušejte naše snadné, neotřelé a chuťově vyladěné recepty!

Související články

Vítek

Vítek Janouš pěstuje kvítka jako jedlou bižuterii. Začínal jako samouk

Když ve zdejší michelinské restauraci dostanete pokrm, kterému korunují drobounké kvítky a lístečky, je téměř jisté, že je vypěstoval a sklidil Vít Janouš. Pěstitelský samorost, který dělá věci po svém. Kytkám nepřekáží a vyhoví jim a ony pak vděčně rostou, aby se na talíři proměnily v jedlou bižuterii.