Ve vodě či vlhké utěrce vydrží čerstvé listy medvědího česneku v lednici 2 až 3 dny. Uchovat je ale můžete i zpracované: nasekejte je a uložte do mrazáku nebo z nich připravte pesto či tinkturu. Recept na pesto z medvědího česneku je skvělou alternativou klasického bazalkového pesta. Dejte si ho s těstovinami, hodí se i na steaky či ryby nebo na pečivo. Ozdobit jím můžete také jarní polévku či tousty.
Suroviny
Na recept
- Energie 1239 kcal
- Bílkoviny 0 g
- Sacharidy 3 g
- Tuky 138 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/4
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2016/4
Přivítejme společně jaro! Vyberte si některý ze svěžích receptů, plných čerstvých surovin… Připravíte nejdříve pesto z medvědího česneku, špenátovou polévku s quinoou, rebarborový koláč nebo kuřecí burger s rukolou? Co vaří doma manželky šéfkuchařů? Nahlédněte spolu s námi do jejich kuchyně. Vyzrajte konečně na obávané kynuté těsto! Není se čeho bát, s naším podrobným návodem to zvládnete raz dva. Vejce v hlavní roli. Pošírovaná, pečená, nahniličko, natvrdo... S našimi originálními recepty z celého světa vás vejce nikdy neomrzí! Muffiny jsou stále in! Vyzkoušejte naše snadné, neotřelé a chuťově vyladěné recepty!