Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
5,0 (7x)
18. 7. 2014
Vajíčka zapečená v chlebových hnízdech


Snadné
< 60 min
5,0 (7x)

Když se podíváte blíž na rozpis ingrediencí, určitě vám tahle dobrota připomene ‚šunku s vejci‘. Tuhle verzi byste ovšem mohli předložit třeba královně víl, vždyť je jako z pohádky – a navíc mnohem lehčí než smažená varianta z pánve!


Nezhasínat obrazovku
6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 511.83 kcal
  • Bílkoviny 32 g
  • Sacharidy 28.33 g
  • Tuky 27.17 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
pa-mach
07.05.2008 11:11
Před časem jsem koupil u Lidla "plech na mufínky". Když očekávám nějakou sešlost, postupuji obdobně, zde je moje varianta, namísto rozváleného toustu vyložím formičku rovnou plátkem šunky. Barevnou papriku a raj. jablíčka promíchám s natrhabou bylikou a solí, nakladu na dno tři kousky, zaliji vajíčkem a pozor, libovolnou cibulku nakrájím na velejemné plátečky, (tuto zásadu bychom měli dodržovat kdykoliv používáme syrovou cibulku) posolím, pokropím jednou až malinko více, smetanou...poprášíme uzenou paprikou a pak už zapékáme metodou pokus-omyl...jednou se to povede...
  profile image
Aperit
07.05.2008 09:37
...nepodařilo se mi zprávně opsat přiložený kód, tím pádem můj příspěvek zanikl? Nelze jej vygenerovat?
  profile image
Ivikus
07.05.2008 08:20
Toto jídlo jsem kuchtila o víkendu a vejce mi v troubě podivně ztuhly a utvořil se na nich jakoby "tuhý potah". Asi to chce košíčky hned vytáhnout a konzumovat, udržováním v teple se asi stalo to zatuhnutí. Jinak vtipná snídaně možmo i se sýrem!

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/4

Duben 2006

Související články

Chléb

Praktické triky, jak udržet chléb co nejdéle čerstvý, jak ho skladovat, oživit a dále využít

Chléb je základní potravina, která má své nezastupitelné místo snad v každé domácnosti. Přesto se často stává, že ztvrdne, ztratí svou vláčnost, nebo dokonce zplesniví. Každý krajíc chleba má ale svůj příběh a zaslouží si víc než cestu do koše. Naučte se triky, díky kterým váš chléb vydrží déle měkký, chutný a bez známek plísně. A když už začne ztrácet svůj šarm? S našimi tipy mu vdechnete nový život.