Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
4,1 (189x)
6. 6. 2018
Sypaný koláč s tvarohem
Apetit
Sypaný koláč s tvarohem
Apetit


Snadné
< 75 min
4,1 (189x)

Koláč s tvarohem je vděčný moučník, který lze přichystat na mnoho způsobů. My se rozhodli recept na sypaný koláč vylepšit sušenými meruňkami a věřte, byl to vskutku dobrý nápad. Zajímavostí je, že v sypaném koláči vznikne těsto až při pečení, kdy se spojí mouka a cukr s tvarohem. Jednoduchý hrnkový recept na tvarohový koláč s meruňkami máte hotový během chvilky.


Nezhasínat obrazovku
na 1 plech
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

na 1 plech

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 6669 kcal
  • Bílkoviny 176 g
  • Sacharidy 1119 g
  • Tuky 162 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2012/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(189 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Hrnková buchta s borůvkami a drobenkou

Komentáře

Šárka Kotisová  profile image
Šárka Kotisová
28.07.2023 21:34
Výborný a rychly kolac👍
Judita Molinska profile image
Judita Molinska
27.02.2021 16:17

Koláč je úchvatný. Peču také s nastrouhanými na plátky a ochucenými jablky. Mňamka veliká.

Martina Zrubecová profile image
Martina Zrubecová
26.07.2015 19:15

výborný koláč, neviem čo z neho chýba ale vydaril sa , a to som dávala mrazené marhule

  profile image
wertcha
24.04.2015 11:48

Mně se recept zobrazuje v pořádku. Tady se vyplatí použít tvaroh z vaničky, chce to totiž, aby byl opravdu řídký. Jinak zůstane na dně část sypké směsi... Ale koláč je výborný i tak :)

Pavla Divišková profile image
Pavla Divišková
16.03.2015 14:52

Jednoduché, rychlé a moc dobré. Příště dám ale rozhodně méně cukru. Do těsta tak 1/2 hrnku a do tvarohové náplně také pouze 1/2 hrnku.

Linda Glanc
30.01.2015 17:40

takový detail, jak může být 1/8 másla 125g, když celé máslo v tradičním balení má 250g. Matematik by si moc nezapekl :D

Jana Kopřivová
21.09.2015 16:40

Milá Lindo, osminka másla je tradiční počet, který vychází z kilového množství másla. Není to tedy 1/8 klasické kostky másla. Protože to ne každý ví, uvedli jsme pro jistotu údaj, který vás tak pobavil, tedy 125 g.

Judita Molinska profile image
Judita Molinska
27.02.2021 16:15

Myšleno 1/8 kg másla.

  profile image
muchla
23.07.2014 09:00

Bohužel se recept nezobrazuje celý, nezkušené pekařky podle toho oc neupečou :-)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2012/5

Knedlík 21. stoletíNapečeno bez váženíZelené a svěží vaření

Související články

Polský sernik

Neodolatelný sernik: Král polských dezertů, bez kterého si Poláci sváteční stůl nedovedou představit

Kdy jste naposledy ochutnali něco tak dobrého, že všechny starosti šly stranou? Přesně tohle umí polský sernik. Zapomenete, že venku mrzne, že jste ještě nestihli zabalit dárky, nebo že se vám letos opět nepodařilo upéct deset druhů cukroví. Stačí jedna lžička a najednou je všechno tak, jak má být. Máme pro vás recept na tradiční polský sernik, který si zamilujete hned při prvním soustu.