Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,2 (38x)
19. 5. 2016
Šunkofleky
Apetit
Šunkofleky
Apetit


Snadné
< 60 min
4,2 (38x)

Někdo dělá šunkofleky bez vrchní sýrové vrstvy, jiný na ni nedá dopustit. Další přísahá na domácí těstoviny, zatímco jiný bez obav sáhne po kupovaných flíčcích. Bez ohledu na pravověrnost vašeho šunkoflekového vyznání je jedno jisté: remoska je k jejich přípravě jako stvořená! Šunkofleky s uzeným masem si připravte jako rychlou večeři, na které si pochutná celá rodina.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na dochucení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 765.5 kcal
  • Bílkoviny 43.75 g
  • Sacharidy 86.25 g
  • Tuky 26 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(38 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Francouzské brambory podle Pohlreicha

Komentáře

Danka P
25.01.2016 18:20

a podla mna je uplne zbytocna remoska :-D

  profile image
Milada
21.11.2007 16:01
Tak já teda jsem se naučila šunkofleky od tchýně. Pouze se smíchají s uzeným masem s lžící sádla, pepř a sůl. Vynikající.
  profile image
Tom
21.11.2007 12:14
Překvapuje mě, že se tu objevuje spousta variací na fleky, ale dle mého názoru, ani recept Apetitu není úplný. O majoránce a česneku ve flecích jsem nikdy neslyšel. A kde má Apetit v receptu Muškátový květ? Kdybychom z receptu Apetitu ubrali Vegetu (za mladých let našich babiček a prababiček nebyla) a přidali muškátový květ, dostali bychom nejspíš klasické české Šunkofleky. Zkuste se podívat na Internetu na jiné recepty na fleky a tradiční Vám opravdu vyjdou pouze opepřené a osolené, s Muškátovým květem. A jestli mohu doporučit, uzené maso je tisíckrát lepší, když jej cca hodinu na mírném ohni necháte povařit. Dostane jiný šmak a ve flecích bude nádherně vonět. Fleky zapečte do zlatova, ale nepřepečte, nevysušte. Flekům zdar! ;o)
  profile image
Alena
21.11.2007 08:42
Recept se nachází v č.4/07, str. 29
  profile image
Katka
19.11.2007 09:45
No tak já si fleky neumim představit bez česneku a majoránky...tyhle musí být absolutně bez chuti....
  profile image
Bíba
19.11.2007 14:01
Do šunkofleků si umím představit trochu pepře, či vajíčka nastavit mlékem, ale česnek či majoránka? Nikdy! To možná do šouletu, ale to je zase něco úplně jiného
  profile image
bosorka
22.11.2007 15:32
Souhlasím s názorem, že tradiční šunkafleky jsou pouze se solí, pepřem a uzeným masem.Zalít rozkvedlaným vajíčkem,maximálně nastaveným mlékem.Zlatava kůrčička, mňam...
  profile image
veverka
20.11.2007 21:31
Já do nich taky dávám občas majoránku, ale česnek ne, protože by přehlušil chuť jiných ingrediencí.
  profile image
Denisa
21.11.2007 08:32
já si zase neumím představit šunkofleky s majoránkou a česnekem.
  profile image
Jani
21.11.2007 15:42
Tak já tedy taky neznám šunkofleky s česnek a majoránkou. Já tedy fleky zapékám ve smetaně s rozmíchaným vajíčkem. a je to bomba

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/4

Duben 2007