Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,4 (85x)
18. 11. 2016
Štóla
Apetit
Štóla
Apetit


Snadné
> 60 min
4,4 (85x)

Tradiční německá obdoba naší vánočky, plná mandlí, kandovaného ovoce a marcipánu – to je štóla. Upečte a nechte ji dva až tři týdny odležet pevně zabalenou v alobalu. Štóla se bude na vašem štědrovečerním stole náramně vyjímat.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
20 plátků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

20 plátků
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 265.65 kcal
  • Bílkoviny 6.05 g
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 13.35 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(85 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/11

Listopad 2006

Související články

Marcipánové rohlíčky s čokoládou

Marcipán: Lahodná mandlová hmota na dort, brambory i figurky

Ve středověku marcipán platil za luxusní zboží, které si mohli dovolit jen šlechtici a majetní lidé. Dnes se tato mandlová pochoutka stala běžnou cukrářskou surovinou pro výrobu postaviček a k potahování dortů. Je také součástí některých tradičních pochoutek, jako jsou například Mozartovy koule nebo vánoční štola. Jak se liší pravý marcipán od falešného a jak si vyrobit svůj domácí? K čemu ho dál použít?