Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 50 min
4,3 (133x)
30. 8. 2016
Salát Caesar s kuřecím masem
Apetit
Salát Caesar s kuřecím masem
Apetit


Snadné
< 50 min
4,3 (133x)

Salát Caesar je ikonickou položkou menu, která si zaslouží zůstat věrná své tradici. V receptu Zdeňka Pohlreicha najdete návod na přípravu autentické zálivky. Dále nesmí chybět hobliny parmazánu, křupavé krutony a dokonale orestovaná kuřecí prsa. Na závěr přinášíme tipy šéfkuchaře, které z vás udělají mistra tohoto klasického pokrmu.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na zálivku

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 855.5 kcal
  • Bílkoviny 49 g
  • Sacharidy 10.75 g
  • Tuky 65 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(133 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Iveta
25.10.2008 13:14
Caesar salát jsem vždycky chtěla zkusit připravit.Příprava je sice mnohostranná a přísad je celkem dost, ale stálo to za to. Má sestra, která si salát caesar dává všude možně přirovnávala můj výtvor k salátu v její oblíbené restauraci (mají ho tam prý ,,pravý" nešizený)!!!Takže úspěch
  profile image
Alena
02.09.2007 09:17
Recept se nachází v č.5/05, str.62
  profile image
Marcela
06.12.2006 11:50
Me se tedy zalivka vubec nepovedla, vse jsme delala dle receptu a nakonec z toho byla hnusna zluta takuta hmota.... kdepak jsem udelala chubu? Jinak sala Ceasar v hotelu reanissance je uplne jedinecny, nikde jsem nejdedla lepsi. Dekuji za radu.
  profile image
Anet
15.02.2007 12:01
Tu zálivku je potřeba pořádně rozšlehat - já na to mám ponorný mixér s vysokým výkonem, takže výsledná hmota je taková řidší majonéza, která pak obalí listy salátu. Všechny ingredience jsem hodila do mixovací nádoby (v jakémkoli pořadí) a do půl minuty byla zálivka na světě. Vynechala jsem ty ančovičky a chutnalo tu úplně stejne jako v Zahradě v opeře. Fakt super.
  profile image
Magdalenka
14.06.2006 16:26
Tenhle salát si zamilujete! Má naprosto úžasně sladěné chutě a pro nás trochu netradiční křupavé houstičky z něho udělají neobvyklé jídlo. Majonézy jsem se trochu báala, ale kupovanou ji opravdu nahradit nelze. Maso je opravdu dobré hlavně ze stehen, je šťavnatější...Vřele doporučuji teď v létě, kdy nemáte chuť stát dlouho u sporáku, ale chcete něco sytějšího, než jen talíř zeleniny...
  profile image
Denisa
13.08.2007 18:21
Tento salát jsem poprvé ochutnala v Maďarsku a musím říct že je super. Ta zálivka nemá chybu. Maso používám nejraději kuřecí prsa.A v letních dnech je osvěžující změnou....
  profile image
miscuko
02.08.2014 16:03

Tento salát Ceasar je nejlepší, jaký jsem kdy jedla.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/5

Květen 2005

Související články

raphael-nogueira

Příběhy tří slavných salátů: Waldorf, Niçoise a Caesar

Když si připravit salát, tak světově. Znáte proslulé saláty, které můžete vychutnat po celém světě? Jejich věhlas je stejně rozšířený jako jejich varianty. Možná vás překvapí, že obyčejný salát dokáže vzbudit vášnivé i nenávistné debaty, dá vzniknout společnosti chránící jeho původní recepturu nebo rozkmotří italskou rodinu.