Nechce se vám o víkendu do obchodu, nebo si prostě chcete dopřát trochu domácí pohody? Upečte si vlastní pečivo – provoní celý byt, báječně chutná a většinu surovin na něj máte určitě doma. Křupavé housky nebo rohlíky si vychutnáte jako přílohu k polévce i jen tak s kouskem čerstvého másla.
Porce
Suroviny
Porce
Na posypání
Na 1 porci
- Energie 162 kcal
- Bílkoviny 7.4 g
- Sacharidy 22.67 g
- Tuky 3.87 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/2
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2010/2
Václav Frič a jeho vepřo-knedlo-zelo Masopust Čokoládové dezerty
Komentáře
Housky jsou vynikající, jen je potřeba si dopředu rozmyslet zda-li je chceme na sladko či slano. V případě, že do těsta použijeme 50g cukru ze soupisu surovin, očekávejme spíše chuť jako jsou loupáčky. Ale pokud cukr vynecháme, máme klasické slané housky. Dle rady paní J. Kopřivové jsem přidala i 50g změklého másla a určitě to na chuti jen přidalo.
Housky byly dobré, ale dala jsem jen 5 g cukru, myslím, že 50 g cukru je překlep.
Milá Karolíno, v receptu je pravděpodobně chyba, ale povedl se nám tak, jak je (stejně jako vám i s těmi 50 g cukru). Cukr do housek dávat nemusíte vůbec (kromě špetky pro vzejití kvásku). Pokud chcete, aby byly housky déle vláčné (a prostě úplně nejlepší) zapracujte do těsta 50 g změklého másla.