Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
3,8 (74x)
9. 3. 2016
Rohlíky, housky, žemle, hvězdičky
Apetit
Rohlíky, housky, žemle, hvězdičky
Apetit


Snadné
> 60 min
3,8 (74x)

Nechce se vám o víkendu do obchodu, nebo si prostě chcete dopřát trochu domácí pohody? Upečte si vlastní pečivo – provoní celý byt, báječně chutná a většinu surovin na něj máte určitě doma. Křupavé housky nebo rohlíky si vychutnáte jako přílohu k polévce i jen tak s kouskem čerstvého másla.


Nezhasínat obrazovku

Porce

15
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

15

Na posypání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 162 kcal
  • Bílkoviny 7.4 g
  • Sacharidy 22.67 g
  • Tuky 3.87 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(74 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Lucie Kisová profile image
Lucie Kisová
03.02.2016 14:02

Housky jsou vynikající, jen je potřeba si dopředu rozmyslet zda-li je chceme na sladko či slano. V případě, že do těsta použijeme 50g cukru ze soupisu surovin, očekávejme spíše chuť jako jsou loupáčky. Ale pokud cukr vynecháme, máme klasické slané housky. Dle rady paní J. Kopřivové jsem přidala i 50g změklého másla a určitě to na chuti jen přidalo.

Karolína Popovová
20.09.2014 11:16

Housky byly dobré, ale dala jsem jen 5 g cukru, myslím, že 50 g cukru je překlep.

Jana Kopřivová
02.10.2015 17:12

Milá Karolíno, v receptu je pravděpodobně chyba, ale povedl se nám tak, jak je (stejně jako vám i s těmi 50 g cukru). Cukr do housek dávat nemusíte vůbec (kromě špetky pro vzejití kvásku). Pokud chcete, aby byly housky déle vláčné (a prostě úplně nejlepší) zapracujte do těsta 50 g změklého másla.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/2

Václav Frič a jeho vepřo-knedlo-zelo Masopust Čokoládové dezerty

Související články

Preclíky

Louhované pečivo: trocha alchymie pro dokonalou kůrku preclíků a rohlíků

Znáte techniku louhování pečiva? Víte, proč jsou tradiční bavorské preclíky opěvovány? Dnes často používáme do louhovacího roztoku jedlou sodu, původní ingrediencí je však pravý louh, tedy hydroxid sodný. Jak vznikla tato zvláštní kuchařská metoda, která spojuje kuchyň s chemickou laboratoří? Kouzlete s těstem jako pekařští profesionálové, vylouhujte pečivo pro dokonale hladkou kůrku!