Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,1 (14x)
14. 1. 2019
Slané pečivo z křehkého těsta
Apetit
Slané pečivo z křehkého těsta
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
4,1 (14x)

„K přípravě lodiček, košíčků a slaného pečiva,“ upřesňuje autor využití tohoto jednoduchého vláčného těsta.


Nezhasínat obrazovku
40 tyčinek
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

40 tyčinek
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 55.8 kcal
  • Bílkoviny 0.95 g
  • Sacharidy 3.83 g
  • Tuky 4.08 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Vilém Vrabec, z vydání Apetit 2005/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(14 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Marcela Černá profile image
Marcela Černá
18.07.2009 16:41
Považuji se za velmi dobrou kuchařku, ale špatnou pekařku. A tohle těsto mě neskutečně vytočilo - co jsem udělala špatně? Nedalo se vůbec zpracovávat - ani válet, ani vykrajovat, ani dávat do košíčků... Ach jo! Asi se péct nikdy nenaučím! Nevíte někdo, čím to mohlo být?
  profile image
Marta
14.06.2008 21:24
Je veľmi jemné chutou, krehké konzistenciou ,ale vynikajúce!
  profile image
Janička
04.03.2008 09:21
Od mala jsem byla zvyklá na dost podobné slané pečivo, jen je to o hodně lehčí. Koupíte si obyčejné listové těsto, rádlem uděláte proužky, které pak libovolně rádlem upravíte na chtěnou dělku. Posypete mákem a mořskou solí, nebo strouhaným sýrem a solí...a nebo na hrudky rozňahňanou nivou :-)... je to opravdu moc dobré, a když má rychle přijít návštěva, nejrychlejší drobné pohoštění!
  profile image
Alena
03.09.2007 15:54
Recept se nachází v č.9/05, str.86
  profile image
Lucie
21.08.2007 19:26
u nás každý rok. vždy je posypeme nejrůznějším kořením, třeba mák nebo i grilovací směs
  profile image
Alexandra
26.09.2006 17:12
Je velmi dobré i s přídavkem strouhaného sýra tzpu ementál přímo do těsta
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/9

Září 2005

Související články

Suroviny na těsto připravené k hnětení

Sražené těsto? Nezoufejte, máme pro vás snadné triky, jak ho opravit

Každý, kdo se někdy pustil do pečení, se s tím určitě setkal – nadšeně mícháte těsto na dort nebo koláč, a najednou se něco pokazí. Těsto se srazí a vy máte pocit, že veškerá práce přišla vniveč. Nebojte se, nejste v tom sami! Sražené těsto nemusí nutně znamenat konec pečení. Máme pro vás pár osvědčených triků, jak ho zachránit a přivést zpět k životu.