Řepa nasladko? Nebojte se a vyzkoušejte. Ta cukrová k tomu přímo svádí. Řepánky jsou staročeský recept, který funguje i dnes. Kynuté těsto s makovo-řepnou náplní je sympatická alternativa klasických kynutých buchet.
Suroviny
Na náplň
Na recept
- Energie 5103 kcal
- Bílkoviny 179 g
- Sacharidy 546 g
- Tuky 318 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/10
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Komentáře
Moje děti je milují. Jsou vláčné a velice chutné. Pouze jsem si musela upravit množství. Do těsta dávám na 0,5 kg mouky více mléka, cca 250 ml. A náplň mi vyšla na 3 dávky.
Řepánky jsou skvělé, v Podkrkonoší se dělali na Štědrý den, namáčeli se do siropu (šťava vyvařená z cukrové řepy - melasa) a obalovali se ve strouhaném perníku.