Salát můžete obměňovat podle toho, co máte rádi nebo je právě dostupné. Vždy je ale důležité přidat dobře ochucený dresink. Aby si zelenina zachovala svou křupavost, vrstvěte ji na sebe ve správném pořadí a s dresinkem promíchejte až těsně před podáváním.
Porce
Suroviny
Porce
Na citronovo-koprový dresink
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/8
Recept je z vydání:
Apetit 2024/8
K létu patří cestování a my jsme si jako cíl vybrali blízké Maďarsko, jehož kuchyně nás baví svými barvami i nekomplikovaným přístupem. Upekli jsme také skvělé dezerty z čokolády a malin. Tahle nesmrtelná hořko-sladká kombinace ukradne srdce každému, kdo má rád nepřeslazené moučníky. Zjišťovali jsme také, k čemu všemu nám může v kuchyni pomoct vakuovačka – neocenitelným pomocníkem se vám stane při metodě sous-vide, při marinování či ukládání surovin do mrazáku. Ochutnali jsme také čtyři jídla z grilu od Jiřího Hilgarta, finalisty soutěže MasterChef Česko, který stojí za školou grilování Smoke & Fire. Kromě osvědčených receptů se s námi podělil i o spoustu cenných grilovacích rad. A protože jsou prázdniny, vyrazili jsme s dětmi za dobrodružstvím do lesa a uvařili si tam i oběd. Na na ohni jsme připravili houbový guláš, upekli bramborové placky, ryby i sladké hady na klacku. Apetit, napsáno s chutí