Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
5,0 (5x)
7. 8. 2023
Profiterolky s karamelovou zmrzlinou a čokoládovou polevou
Apetit
Profiterolky s karamelovou zmrzlinou a čokoládovou polevou
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
5,0 (5x)

Profiterolky, tedy malé větrníčky z odpalovaného těsta, nemusíte plnit pouze nadýchanou šlehačkou. V létě zazáříte i s těmi plněnými zmrzlinou. Pozor ale, karamelová zmrzlina kvůli tekutému cukru taje rychleji než jiné druhy. Pracujte proto rychle a naplněné profiterolky odkládejte rovnou do mrazáku. 


Nezhasínat obrazovku

Porce

20
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

20

Na zmrzlinu (cca 800 ml)

Na profiterolky

Na polevu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 418.3 kcal
  • Bílkoviny 11.35 g
  • Sacharidy 22.05 g
  • Tuky 31.6 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/8

Na co se můžete těšit v srpnovém čísle Apetitu plném žhavých letních receptů? Připravili jsme pro vás rychlé prázdninové večeře, pětici osvěžujících receptů, které vás během vlny veder zaručeně ochladí, a dechberoucí zmrzlinové dezerty. A protože je sezona grilování v plném proudu, máme pro vás i jídla z grilu, která můžete jíst od rána do večera. Společně se také vypravíme na gurmánský výlet do Středomoří a od kuchaře Chateau Trnová, Jana Sommera, se krok za krokem naučíme upéct luxusní plněný králičí hřbet. Pokud si stejně jako my neumíte představit prázdniny bez rtů modrých od borůvek, potěší vás sladké borůvkové recepty. Barevnou letní úrodu zavaříme, naložíme, zamrazíme či usušíme na zimu. Srpnový Apetit je v prodeji od 14. 7. 2022. Apetit, napsáno s chutí.