Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
3,2 (9x)
6. 6. 2017
Pošírovaný humr s celerovou omáčkou
Apetitonline.cz
Pošírovaný humr s celerovou omáčkou
Apetitonline.cz


Snadné
< 60 min
3,2 (9x)

Vychutnejte si humra v nejlahodnější úpravě. Z vývaru z krunýře a případně z nohou pak můžete udělat dokonalou polévku!


Nezhasínat obrazovku
Pro 1-2 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 1-2 osoby

Na špenát

Na celerovou omáčku

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4741 kcal
  • Bílkoviny 32 g
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 498 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,2/5

Hodnocení receptu

3,2/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2016/6

Léto se blíží a my pro vás máme spoustu svěžích a originální tipů, jak si ho ještě více zpříjemnit! V červnovém čísle najdete spoustu prosluněných receptů. Grilovaná žebra, skvělé quiche, večeře s vůní moře, bleskové těstoviny… Červen bez jahod si ani neumíme představit. Tyhle červené krásky plné slaďoučké šťávy a opojné vůně rozzáří každý dezert na světě! Sbalte deku a užijte si s námi tu nejjahodovější party pod širým nebem. Vydejte se s námi na bezstarostnou jízdu od západu USA na východ a vychutnejte si všechny místní lahodné speciality. To je gól! Připravte občerstvení šité na míru fotbalovým fanouškům a zpříjemněte jim sledování zápasu jejich oblíbeného týmu. EURO 2016 a náš fotbalový bufet k sobě prostě patří. Čekání je u konce! Apetit piknik klepe na dveře a my pro vás máme piknikovou přílohu, kde se dozvíte všechno! Najdete v ní mapku, kompletní přehled kulinářů, prodejců, pop-up restaurací, partnerů i tipy naší redakce.

Související články

losos se zeleninou

Nezapomenutelný výhled na Prahu z restaurace Terasa U Zlaté studně

Zimní menu

Ochutnejte novou sezonní nabídku šéfkuchaře Pavla Sapíka – tartar z mléčného telecího s křepelčím vejcem, lanýžovým kaviárem a foie gras espumou. Další novinkou na sezonním menu je tuňák ahi na černém koření s thajským zeleným chřestem a tomatovým concassé, servírovaný s omáčkou béarnaise. Jako dezert vyzkoušejte čajovo-čokoládový ganache. Pokud si nevyberete ze sezonní nabídky, je pro vás nachystáno také degustační menu o sedmi chodech, které Pavel Sapík skvěle ladí s vybranými víny.

Na Valentýna za dobrým jídlem

Pokud ještě nemáte plán na 14. února, zarezervujte si stůl v restauraci Terasa U Zlaté studně, která se nachází ve stejnojmenném hotelu, jenž získal ocenění serveru Trip Advisor jako nejlepší hotel na světě. Nejen že se restaurace pyšní překrásnou romantickou vyhlídkou na Prahu, ale také pro zamilované připravila na tento den speciální gurmánský zážitek v podobě valentýnského degustačního menu. Těšit se můžete na ústřice, humra i Královské holoubě z Anjou servírované s keňskými fazolkami. Jako delikatesa na konec vám bude naservírováno valentýnské srdce s čerstvým ovocem a plátky růží a domácí čokoládová pralinka s pikantní malinovou náplní. Po večeři si můžete dopřát romantickou procházku v zahradách Pražského hradu. Přístup do zahrad je přímo z terasy restaurace. 

restaurace Terasa U Zlaté studně
U Zlaté studně 166/4 
Praha 1 – Malá Strana
www.terasauzlatestudne.cz