„V posledních letech zažívá pohanka návrat do naší kuchyně. Pomazánce dodá jemnou oříškovou příchuť,“ napsala nám čtenářka Eva Skoumalová.
Suroviny
Na dokončení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 1086 kcal
- Bílkoviny 56 g
- Sacharidy 120 g
- Tuky 47 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,6/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2014/3
Jarní hostinaMalovaná pistáciová roládaDokonalý kuřecí vývarJídla s vůní oceánu
Komentáře
Vařit 35 minut??? To už by bylo úplně na kaši...Pohanku stačí hodit do vroucí vody a vypnout, dojde pod pokličkou..Nejlépe je ji nechat jen namočenou ve vodě např. přes noc a pak rovnou zpracovat, ani se vařit nemusí :)
Jenže když se nejdříve propere, potom staří následně zchladí a teprve potom dá do horké vody a vaří 15min. A pak nechá pod poklicí dojít. Vím že toto vaření pohanky je trochou zdlouhavější, ale je pak opravu lahodná a nerozvařená. Jinak dývá někdy nahořklá a mívá mírou pachuť.