Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 50 min
4,9 (15x)
18. 2. 2021
Pasulj (srbská fazolová polévka)
Apetit
Pasulj (srbská fazolová polévka)
Apetit


Velmi snadné
< 50 min
4,9 (15x)

Pro zahřátí jsme vám na březen uvařili variaci na fazolovou polévku z Balkánu. Tam do ní často dávají speciální velké bílé fazole, zvané pasulj tetovac (tetovské fazole) podle makedonského města Tetovo. Hodí se do ní ale i jiné fazole, třeba strakaté. Recept na srbskaou fazolovaou polévku ‚pasulj‘ se určitě zabydlí i ve vaší rodinné kuchařce.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2843 kcal
  • Bílkoviny 192 g
  • Sacharidy 554 g
  • Tuky 75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,9/5

Hodnocení receptu

4,9/5
(15 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/3

V březnu ještě zima zápolí o vládu s přicházejícím jarem, a tak sluníčko a jásot prvních zelených lístků občas zakryje sněhová chumelenice. S recepty z březnového Apetitu budete vybaveni do každého počasí. V čísle najdete husté hřejivé polévky, nedělní menu, při jehož přípravě spotřebujete zásoby ze spíže a uvolníte tak poličky pro čerstvé produkty, sezonní recepty, v nichž zazáří první jarní zelenina i poslední exotické ovoce. Jaro je čas nových výzev a začátků, a tak jsme se pustili do experimentů s fermentováním, vyzkoušeli, jak chutná březová míza a propadli kouzlu nápojů z kombuchy. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Březnové obálky Apetitu

Apetit slaví 20 let: Zvolte nejkrásnější březnovou titulku, můžete vyhrát kuchařku z edice Apetit

Časopis Apetit oslaví v květnu 2024 už 20. narozeniny! Protože takové výročí už stojí za pořádnou oslavu, rozhodli jsme se, že budeme slavit v průběhu celého roku. A tak vám budeme prostřednictvím tištěných vydání i na webu připomínat ikonické recepty, trendy a osobnosti, s nimiž jsme za 20 let spolupracovali. Navíc můžete každý měsíc hlasovat o nejkrásnější obálku za uplynulá léta. Tři z vás každý měsíc vylosujeme a odměníme kuchařkou z edice Apetit.