Slavné portugalské koláčky pastéis de nata se žloutkovo-smetanovou náplní připravili jako první katoličtí mniši z kláštera svatého Jeronýma v Lisabonu. V tamní čtvrti Belém dodnes pečou ty opravdové, známé pod názvem pastéis de Belém. Zvlášť lze podávat cukr a skořici, ať si každý zákusek dochutí sám.
Videorecept
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 290.92 kcal
- Bílkoviny 7 g
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21.58 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/8

Recept je z vydání:
Apetit 2022/8
Na co se můžete těšit v srpnovém čísle Apetitu plném žhavých letních receptů? Připravili jsme pro vás rychlé prázdninové večeře, pětici osvěžujících receptů, které vás během vlny veder zaručeně ochladí, a dechberoucí zmrzlinové dezerty. A protože je sezona grilování v plném proudu, máme pro vás i jídla z grilu, která můžete jíst od rána do večera. Společně se také vypravíme na gurmánský výlet do Středomoří a od kuchaře Chateau Trnová, Jana Sommera, se krok za krokem naučíme upéct luxusní plněný králičí hřbet. Pokud si stejně jako my neumíte představit prázdniny bez rtů modrých od borůvek, potěší vás sladké borůvkové recepty. Barevnou letní úrodu zavaříme, naložíme, zamrazíme či usušíme na zimu. Srpnový Apetit je v prodeji od 14. 7. 2022. Apetit, napsáno s chutí.