Bez jahodových knedlíků si léto neumíme představit. Tvarohové jsou absolutní klasika, ale odpalované mají řadu výhod – na surovinách vyjdou levněji, a kdo nerad sladké, tomu ze stejného těsta lehce připravíte noky naslano. K podávání jsme zvolili tvrdý tvaroh a jahodový rozvar.
Videorecept
Suroviny
Na jahodový přeliv
Na knedlíky
K podávání
Na recept
- Energie 3164 kcal
- Bílkoviny 88 g
- Sacharidy 406 g
- Tuky 122 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/6
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/6
Červnový Apetit (v prodeji od 19. května) je naší ódou na přicházející léto a také pozvánkou do gurmánského světa plného chutí. Ty s námi můžete objevovat prostřednictvím Dnů Apetit, týdenního online festivalu toho nejlepšího jídla a pití, který si lze užít z pohodlí svého domova. Týden výhodných nákupů, slev a dárků vyvrcholí v sobotu 18. června 11. Apetit piknikem. Přijměte naše pozvání a dorazte za námi do pražské Grébovky. A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Vychutnejte si s námi večeře s těstovinami či ty nejlepší jahodové recepty z naší nové kuchařky, uspořádejte pro přátele hostinu pod širým nebem, naučte se kouzlit s tortillami, zpracovat kedlubnové listy nebo připravit pravé italské rizoto. Podělíme se s vámi i o recepty na luxusní snídaně a naše tajné finty, jak děti bez nátlaku naučit jíst více luštěnin či zeleniny. Těšit se můžete i na rozhovor s čerstvou vítězkou soutěže Peče celá země Martinou Kynstlerovou. Apetit, napsáno s chutí.