Mrkvovo-batátová polévka je dokonale krémová i bez smetany a hustá i bez mouky. Klasické chlebové krutony jsme vyměnili za pořádnou nálož oříšků a semínek, které jí dodají ten správný ‚křup‘ a další dávku vitamínů. Jednoduše krémová polévka se vším všudy. Plná zeleniny, oříšků a semínek – zkrátka věcí, které vám po náročném dni udělají dobře.
Suroviny
Na posypku
Na recept
- Energie 1584 kcal
- Bílkoviny 47 g
- Sacharidy 173 g
- Tuky 72 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/1

Recept je z vydání:
Apetit 2020/1
Oslavte s lednovým Apetitem příchod roku 2020! Zbavte se starých kuchařských zlozvyků a vykročte s námi vstříc čerstvým chutím a zážitkům. Vydejte se s námi na silvestrovskou party jízdu kolem celého světa nebo se naučte namíchat lahodné zimní koktejly. Díky lednovému Apetitu si troufnete i na efektní flambované dezerty nebo si uvaříte pestrobarevné polévky, které zasytí a hravě zaženou i následky přílišného slavení. V čísle nechybějí ani jednoduché večeře z jednoho hrnce či pekáčku, vydatná luštěninová jídla, jako stvořená pro začátek nového roku, či kořením vonící indické pokrmy, které zahřejí na těle i na duši. Apetit, napsáno s chutí.