Ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony či zásob v mrazáku – použijte jahody, třešně, meruňky nebo švestky. Litá bublanina s blumami je perfektní recept na letní moučník, který nevyžaduje příliš času ani cukrářského umu.
Suroviny
Na recept
- Energie 4582 kcal
- Bílkoviny 80 g
- Sacharidy 737 g
- Tuky 137 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2012/5
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2012/5
Knedlík 21. stoletíNapečeno bez váženíZelené a svěží vaření
Komentáře
Tak teď nevím... toho másla 1/8 anebo 125 g?
Dobrý den, paní Šarbachová,
1/8 másla (neboli osminka másla) je opravdu 125 g. Je to stará míra, kterou používaly naše babičky (nebo možná už prababičky), když se máslo prodávalo na váhu. Znamená to 1/8 z 1 kg, tj. právě oněch 125 g. Je ovšem fakt, že v dnešní době je to míra už spíše neobvyklá :-). Takže určitě bez obav použijte 125 g másla.
Držíme palce, ať se bublanina podaří :-)!
Krásný den, redakce Apetitu
Dneska upecena s tresnemi a opravdu vyborna. Jen si musim rejpnout, ze 1/8 masla opravdu neni jedna polovina…