Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
3,9 (26x)
5. 12. 2017
Koláčky s brusinkovou náplní
Apetit
Koláčky s brusinkovou náplní
Apetit


Snadné
> 60 min
3,9 (26x)

Křehoučké koláčky s pikantním vnitřkem, které jsme vybrali na obálku, musely zůstat nedotčené, dokud fotka s nimi nebyla úplně dokonalá. Všichni jsme kolem nich kroužili, a když se ukázalo, že jsou koláčky volné, vrhli jsme se na ně jako supi. Jsou totiž vážně boží! 


Nezhasínat obrazovku
Na 12 kousků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 12 kousků

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4846 kcal
  • Bílkoviny 71 g
  • Sacharidy 586 g
  • Tuky 213 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(26 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Miška Sádecká profile image
Miška Sádecká
28.11.2018 11:01

Dobrý den. Dotazuji se k těmto koláčkům již po dvakráte. Třeba to tento recept trochu posune na výsluní. Pekla jsem je před 2 lety, ale již si nepamatuji, zda-li potřebují odležet. Ráda bych už napekla cukroví s předstihem, aby mi zbyly před Śtědrým dnem jen nepečené. Nezměknou touto náplní tak, aby se nerozpadaly? Děkuji, M.K.

Martina Kojzarová
28.11.2018 14:13

Dobrý den, Míšo,
máme radost, že jste si recept oblíbila :-)! Koláčky odležet nepotřebují nebo minimálně ne příliš dlouho. Musíme přiznat, že jeden jsme v redakci nechali "na pozorování", ale nakonec jsme ho po dvou dnech snědli, protože se mu nedalo odolat :-). Troufli bychom si je asi upéct týden před Vánoci, ale déle asi ne. Pokud to vyzkoušíme a ověříme delší skladování, určitě napíšeme!

Krásné svátky, redakce Apetitu

Miška Sádecká profile image
Miška Sádecká
06.12.2017 13:20

Dobrý den. Jak vysoké formičky muffin je vhodné použít pro tyto koláčky? Na fotu vypadají hodně nízké až placaté (podobné lineckému pečivu). Děkuji M.K.

Martina Kojzarová
06.12.2017 15:12

Dobrý den, Míšo, na fotce koláčky "klamou tělem". Byly pečené v klasickém dvanáctidůlkovém plechu na muffiny. Jejich výška je tedy zhruba 2,5-3 cm :-)! Přejeme krásný den, Apetit

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2016/12

Na stránkách prosincového čísla Apetitu vás čeká spousta vánoční inspirace, na kterou se každý rok tolik těšíte. A my s vámi! Přinášíme vám mnoho nápadů, co vařit a jíst o adventu. Ať už potřebujete uvařit rychlou večeři pro rodinu mezi sháněním dárků a pečením cukroví nebo pohostit nečekanou návštěvu. Letošní originální nápady na nové druhy cukroví si zamilujete! Navíc se s námi a blogerkou Meg naučíte zdobit perníčky jako profík. Štědrou večeři jsme pro vás pro jistotu připravili hned 3x! Jednu klasickou podle Jany Florentýny Zatloukalové, jednu odlehčenou a jednu vegetariánskou, aby si na své přišel opravdu každý. Ani s jedním menu nešlápnete o svátcích vedle. Recepty pro adventní čas jsme pro vás získali i z nové knihy Karolíny Kamberské, Jídlo jako vášeň. A pokud chcete obdarovat své blízké jedlými dárky, máme pro vás nápady na luxusní lahůdky do lahve, krabičky, sklenice i celofánu.  Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Svařák: Vyhněte se letos obvyklým chybám a inspiraci hledejte i u sousedů

Pokud byste měli přisoudit adventu nějakou vůni, proč by to byla právě vůně svařeného vína? I zarytí odpůrci míchání vína s čímkoli nebo ti, kteří si klidně i červené víno během roku dávají chladit, v prosinci mění názor a svařák si užívají. Jaké panují o svařáku mýty, jaké chyby děláme při přípravě, proč se inspirovat za hranicemi a jak se dělá nealko verze tohoto horkého nápoje? Vy máte otázky, my máme odpovědi.